Sveriges största hållbarhetskonferens: "Frågor som berör"
Publicerad: 2022-09-15
Under torsdagen var Rögle BK en del av A Sustainable Tomorrows hållbarhet och -framtidskonferens som lockade totalt 10 000 deltagare till 80 olika hubbar runt om i Sverige. – Det är frågor som dels berör oss alla men också frågor som vi försöker jobba hårt med utanför isen, säger Daniel Henrysson, projektledare Grönvit hållbarhet.

Uppe på fjärde våningen i Catena Arena samlades ett sextiotal personer för att ta del av Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens, A Sustainable Tomorrow.

– Det har varit givande, intressanta föreläsningar och diskussioner. Det känns som att det varit positvt från de som varit här, säger Daniel Henrysson.

Konferensen arrangerades i Helsingborg men visades på en hubb i arenan.

– Här är en del lokala förtetag, några från kommunen och politiker på plats. Så det är ett ämne som intresserar och berör många.

Under konferensen visades bland annat en längre intervju med Chris och Cam Abbott där Kenny Jönsson intervjuade om hur man bygger ett hållbart ledarskap.

– De gjorde klockrena insatser utifrån det arbetet som Rögle BK gör kring hållbart ledarskap. Då inte bara det som sker på isen utan även det som faktiskt sker utanför isen också.

Konferensen sändes på totalt 80 hubbar runt om i Sverige och lockade 10 000 deltagare.

Varför är det viktigt att Rögle är en del av AST?

– Det är frågor som dels berör oss alla men också frågor som vi försöker jobba hårt med utanför isen. Att vara den sociala kraften i de här frågorna och driva utvecklingen framåt kring främst social hållbarhet för vår del men även miljömässig hållbarhet.

Anton Toft