• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb

Rögle fortsätter i grönt hemmaställ

29 juli 2019 15:49
Rögle BK

Rögle står inför sin femte raka säsong i högsta serien vilket är klubbrekord. Och man kommer att fortsätta spela i grönt hemmaställ. ”Det har inte varit en enkel fråga att besluta om. Dräktens utseende är något som så gott som alla har en åsikt om”, säger Rögles VD Marcus Thuresson.


Färgen på Rögles hemmaställ har genom åren skiftat: grönt, vitt och svart. Sedan återkomsten till SHL 2015 har Rögle följt SHL:s direktiv om att ha ett mörkt hemmaställ och spelat i gröna tröjor på hemmais i fyra raka säsonger.
I våras beslutade SHL om att valet av färg på hemmaställ är en fråga som klubbarna själva ska bestämma om.
– Vi har frågat runt, internt och externt. Svaren har skiftat: Grönt, vitt, grönt, vitt. Det är en riktig vattendelare, och oavsett vad vi beslutar så är det några som tycker annorlunda. Vi valde att till sist ställa frågan till omklädningsrummet för att höra vad spelarna tyckte och deras önskan har vägt tungt. De vill fortsätta spela i den gröna tröjan hemma, säger Marcus Thuresson.

– Jag föredrar ett mörkt hemmaställ. Den gröna tröjan är snygg och inger dessutom ett mäktigare intryck än en ljus tröja. Alldeles för många motståndare får dessutom annars spela i sin hemmadress i Catena Arena och det vill vi inte se, säger Röglecentern Mattias Sjögren.
Hemvändaren Dennis Everberg håller med:
– Jag har spelat i vitt, svart och grönt som hemmadräkt tidigare i Rögle och jag lägger min röst på det gröna. Den är snyggast och det känns bäst.
Ted Brithén var tidigt ute på sociala medier och la sin röst på grönt: ”Jag röstar på grönt. Det vill jag spela i på hemmaplan!”, skrev Ted på sitt twitterkonto samma dag som SHL:s beslut blev känt.
Marcus Thuresson avslutar:
– Vi fortsätter därmed i grönt 19/20. Men det här är inget beslut som behöver vara för evigt.