• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov

Rögle fortsätter i grönt hemmaställ

29 juli 2019 15:49
Rögle BK

Rögle står inför sin femte raka säsong i högsta serien vilket är klubbrekord. Och man kommer att fortsätta spela i grönt hemmaställ. ”Det har inte varit en enkel fråga att besluta om. Dräktens utseende är något som så gott som alla har en åsikt om”, säger Rögles VD Marcus Thuresson.


Färgen på Rögles hemmaställ har genom åren skiftat: grönt, vitt och svart. Sedan återkomsten till SHL 2015 har Rögle följt SHL:s direktiv om att ha ett mörkt hemmaställ och spelat i gröna tröjor på hemmais i fyra raka säsonger.
I våras beslutade SHL om att valet av färg på hemmaställ är en fråga som klubbarna själva ska bestämma om.
– Vi har frågat runt, internt och externt. Svaren har skiftat: Grönt, vitt, grönt, vitt. Det är en riktig vattendelare, och oavsett vad vi beslutar så är det några som tycker annorlunda. Vi valde att till sist ställa frågan till omklädningsrummet för att höra vad spelarna tyckte och deras önskan har vägt tungt. De vill fortsätta spela i den gröna tröjan hemma, säger Marcus Thuresson.

– Jag föredrar ett mörkt hemmaställ. Den gröna tröjan är snygg och inger dessutom ett mäktigare intryck än en ljus tröja. Alldeles för många motståndare får dessutom annars spela i sin hemmadress i Catena Arena och det vill vi inte se, säger Röglecentern Mattias Sjögren.
Hemvändaren Dennis Everberg håller med:
– Jag har spelat i vitt, svart och grönt som hemmadräkt tidigare i Rögle och jag lägger min röst på det gröna. Den är snyggast och det känns bäst.
Ted Brithén var tidigt ute på sociala medier och la sin röst på grönt: ”Jag röstar på grönt. Det vill jag spela i på hemmaplan!”, skrev Ted på sitt twitterkonto samma dag som SHL:s beslut blev känt.
Marcus Thuresson avslutar:
– Vi fortsätter därmed i grönt 19/20. Men det här är inget beslut som behöver vara för evigt.