Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt

Från NHL-camp till JVM för Linus Sjödin

20 juli 2022 10:55

Linus Sjödin har bockat av ett av två stora äventyr den här sommaren. Hemkommen från Buffalo Sabres camp blickar han nu mot JVM.


Linus Sjödin draftades som nummer 211 totalt av Buffalo Sabres den 8 juli. Bara dagar senare var han på plats i Buffalo för att vara med på klubbens utvecklingscamp. Det var snabba svängar men det slutade i en nyttig läropeng för 19-åringen.

– Det var kul att få komma dit och träffa allt folk i organisationen och de andra draftade spelarna. För Buffalo var det inte viktigt att vara bäst på isen under den här veckan utan mer lära känna staden och alla runtomkring, säger Sjödin.

Sjödin översågs i draften förra året, och fick vänta ända till den sjunde rundan av årets draft innan han blev vald. Forwarden har fått jobba hårt för att draft-drömmen skulle slå in, och nu ska han jobba minst lika hårt för att i framtiden kunna spela i NHL. Att vara på Sabres camp ger honom inte bara självförtroendet en knuff utan också en del saker att ta med sig när han till hösten fortsätter karriären i Rögle.

– Man tar med sig det man hann höra och försöker göra likadant här hemma. Allt ifrån hur man ska göra med mat, sömn och saker på isen. Det var kul att höra allt det och jag kommer fortsätta få hjälp av Buffalo under säsongen.

Sjödin kommer från en stark säsong med Rögle. Han spelade en viktig roll i coach Cam Abbots lag och såg sin utvecklingskurva peka uppåt. I SHL blev det elva poäng (5+6) på 49 matcher, en klar förbättring från den assist han gjorde på 22 matcher säsongen 2020-21.

Linus Sjödin kom hem från Buffalo i söndags, men hinner bara med en kort vila innan nästa stora äventyr den här sommaren, nämligen JVM. Sjödin är en av fem Rögle-spelare som ska representera Juniorkronorna i Edmonton under augusti. Sjödin kom inte med i truppen i vintras, när turneringen skulle ha spelats med avbröts på grund av Covid-19. Men nu får han chansen att representera Sverige.

– Nu blir det först några dagars vila innan jag ska börja träna igen. Det blir nog också en sväng upp till min kusin i Smögen, annars ska jag bara förbereda mig så bra som möjligt för JVM, avslutar Sjödin.