Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt

Rögle anställer sportutvecklare dam

13 juni 2022 15:45

Rögle tar ett stort steg i sin dam och flick-satsning. Som en del i arbetet har klubben anställt Nanna Holm Glaas i rollen som sportutvecklare på damsidan.


Den nya tjänsten kommer framför allt att rikta sig mot att utveckla damsidan i klubben och att etablera en dam-junior och en dam-senior verksamhet. Nanna kommer mestadels att arbeta med den strategiska biten mer än det praktiska nere på isen.

– Det ska bli jättespännande. Jag vill verkligen vara med och utveckla damhockeyn, för jag har hittills mest arbetat inom killhockeyn. Jag har varit med i damlag i omgångar för till exempel landslaget, i AIK och LHC. Nu har ju Ellinor (Rydell) gjort ett jättebra jobb med att starta upp en breddverksamhet, men att få starta upp och jobba mot elit ska bli jätteroligt. Även att försöka få igång gymnasieverksamhet för tjejerna.

Nanna har tidigare arbetat med NIU-verksamhet (nationell idrottsutbildning) i AIK men kommer senast från Linköpings HC där hon hade rollen som målvaktstränare för U14 upp till J20 och även varit inne i damlaget som både fystränare och målvaktstränare.

**Vad har du för vision? **

– Att på sikt starta upp ett rent NIU för tjejer. Men till att börja med hoppas jag att vi kan få igång ett lokalt hockeygymnasium så att vi kan ta vara på alla fina talanger vi har här och erbjuda dem en bra verksamhet att fortsätta sin hockey i. Det betyder både att få till ett hockeygymnasium samt att få till en dam-juniorlag. Att då kanske börja i division ett och sen arbeta sig upp mot SDHL på sikt.

Rögles klubbchef Daniel Koch om satsningen.

– Utvecklingen av vår flickishockey har gått fort och vi fortsätter se många nya flickor som söker sig till vår verksamhet vilket är fantastiskt roligt. Vår sportsliga ambition är identiskt när det kommer till herr- och damishockey och med anställningen av Nanna tar vi nu ett nytt stort steg mot en etablering av både en dam-junior och en dam-senior verksamhet.

– Nannas erfarenhet både som spelare och ledare på högsta nivå ihop med hennes driv och härliga energi passar perfekt i den roll som ska leda utvecklingen av vår flick- och damishockey.

Rögles flickverksamhet har gått upp till över hundra spelare bara det senaste året. Att klubben har så många flickor grundlägger arbetet med att på sikt få till ett lokalt förankrat representationslag på damsidan.

– Att få in den kompetensen Nanna har från NIU och LIU-verksamheter gör att detta är ett väldigt stort och efterlängtat kliv för Rögle BK. Nanna sitter på kompetenser som vi tidigare inte har haft och som tillåter oss att ta nästa steg i vår utveckligen. Nannes erfarneheter är verkligen viktiga för att vi ska kunna ta arbetet framåt, säger Lotta Vöcks Möller, akademiansvarig på Rögle BK.

Anställningen gäller från och med den första augusti.