Uppdatering om Adam Edström
Publicerad: 2020-08-04
A-lag
Anfallaren Adam Edström tvingades kliva av träningen redan halvvägs in på första ispasset på måndagen. Efter närmare undersökningar står det klart att Adam blir borta den närmsta tiden.

– Vi har konstaterat att det behövs göra ett mindre ingrepp och därefter väntar rehabträning under en tid. SHL-premiären ska inte vara i fara. Det är synd om Adam som haft en riktigt bra träningssommar men vi är glada att det inte var allvarligare, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip.
20-årige Adam Edström gjorde en stark förstasäsong i Rögle i fjol och är redo för en större roll i laget under kommande säsong. SHL-premiären är den 19 september hemma mot Linköping.
Lagkaptenen Mattias Sjögren fortsätter sin rehabilitering efter den planerade operationen som han genomgick i början av maj. Förhoppningen är att Mattias kan vara spelklar till SHL-premiären.
– Rehabiliteringen har gått bra och enligt plan så här långt. Mattias har varit på is på egen hand men det återstår ännu några steg innan han kan gå för fullt i lagträning. Det är svårt att ge en exakt tidsprognos eftersom det alltid kan komma bakslag men än så länge är spel i premiären den 19 september för Mattias inte omöjligt, säger Christopher Alvengrip.

Även under tisdagens träning var en extra trio från J20 med, målvakten Felix Tengvall samt anfallarna William Persson och William Gustafsson. Även Anaheim-backen Hampus Lindholm och Röglefostrade anfallaren Lucas Elvenes (tillhör Las Vegas) deltog.

Lasse Mauritzson