• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb

Cam: ”Killarna har varit duktiga i sommar”

29 juli 2019 16:05
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
Lasse Mauritzson
SHL

Efter fyra veckors ledighet återsamlades spelare och ledare i Catena Arena på måndagen för att dra igång försäsongen på allvar. Efter en inledande info av bland annat sportchef Chris Abbott och presentation av nye klubbdirektören Daniel Koch drog man igång med tester.


– Killarna har varit duktiga i sommar, de checkar in i bra form och testresultaten styrker min uppfattning, säger tränare Cam Abbott.
Efter en nästan tolv veckor lång försäsongsträning skiljdes spelarna åt veckan efter midsommar för en fyra veckor lång ledighet. På måndagen var de tillbaka – och förutom Taylor Matson (kommer på tisdagen) och Craig Schira (ansluter i början av oktober) samt Jakob Bondesson (med J20-landslaget i USA) så var alla på plats.
– Det är en bra grupp av killar som kommer att campera ihop i omklädningsrummet. De är hungriga och verkar trivas ihop, säger Cam.

Innan testerna drog igång så träffades laget för en informationsstund ledd av sportchef Chris Abbott. Därefter tog coach Cam över och drog bland annat planeringen för försäsongen i grova drag.
– Det är en viktig tid vi har tillsammans nu innan SHL drar igång. Det är nu vi ska komma ihop som grupp och sätta allt inför allvaret.
Under resten av veckan väntar fler tester på tisdagen och därefter vanlig träning kombinerat med lite olika teambuilding-aktiviteter.
– Det blir lite som i fjol men med lite nya inslag, säger Cam hemlighetsfullt.

En av de nygamla ansiktena som var på plats var kanadensiske backen Éric Gélinas som kom in sent förra säsongen, precis innan transferfönstret stängde, från KHL. Nu är den hårdskjutande försvararen med från start.
– Det känns riktigt bra att få vara med från start. Jag är väldigt förväntansfull och taggad inför den här säsongen, det kändes skönt att veta att jag skulle tillbaka hit och vi har ett mycket intressant lag. Ungt men väldigt lovande och jag hoppas på en riktigt bra säsong, säger Èric.
Éric imponerade under testerna och drog en lättnadens suck efter att ha genomfört cykeltestet:
– Just nu mår jag inte, vet inte hur jag ska ta mig nedför trapporna men jag är nöjd med mina resultat. Jag är nöjd med min träning i sommar men man är ändå lite osäker var man står inför testerna.

Ett helt nytt ansikte i gruppen tillhör Hampus Gustafsson som skrivit på ett tryput-kontrakt. Hampus anlände i söndags från Nordamerika och var lite trött på grund av tidsomställningen men förväntansfull inför den stundande försäsongen.
– Det känns bra, det ska bli mycket intressant och kul.