Erlend trivs redan i nya miljön
Publicerad: 2019-06-27
Intervju
En ledig vecka – det var allt nyförvärvet från Mora, norske landslagsbacken Erlend Lesund unnade sig efter VM-turneringen i Slovakien. Därefter packade han bilen och drog ner till Ängelholm, ivrig att dra igång träningen med sina nya lagkamrater.

– Jag tycker det verkar jättebra här nere, jag har kommit in i det bra. Det är bra träningar och faciliteter, det är en god grupp och staden verkar mycket fin, säger Erlend när vi träffar honom efter ännu ett försäsongspass i gymmet i Catena Arena.

Den Oslo-bördige försvarsspelaren svarar på flytande svenska – kanske inte så konstigt eftersom han tillbringat sex av de åtta senaste säsongerna i Sverige. Först två juniorår i Timrå innan han vände tillbaka till hemlandet för spel i norska ligan (Sparta Sarpsborg) i två säsonger innan det blev Mora där han spelat de fyra senaste åren, varav de två senaste i SHL.
Erlend har de fyra senaste åren varit bofast i det norska A-landslaget och avslutade förra säsongen med VM-spel. Erlend fick mycket istid och matchades flitigt mot motståndarnas bästa enheter.
– Det gick väl hyfsat bra för egen del, lite tuffare för de i vårt lag som är van att ha mycket puck i klubblaget. I alla fall i de fyra första matcherna då vi blev rejält tillbakapressade. VM gick väl som förväntat, det var som sagt tufft i de fyra första matcherna men sen gjorde vi jobbet mot Österrike och Italien och kunde bålla platsen i A-gruppen vilket var vårt mål.

{!A}

Den 24-årige defensive specialisten skrev i våras på ett tvåårskontrakt med Rögle. Han beskrivs som en fysisk spelande back med hög arbetsmoral.
– Att vara en utpräglad fysisk spelare i dagens hockey gör dig ganska begränsad. Jag gillar kampen och att tacklas men vill försöka utveckla min skridskoåkning och spelet med puck. Under försäsongsveckorna i Ängelholm har Erlend även hunnit ta grönt kort i golf.
– Jag har spelat lite innan och kände att det var läge att haka på killarna och ta kortet. Det är många i laget som spelar golf.

Den här veckan är den sista med gemensam försäsongsträning – till helgen åker Erlend tillbaka till Oslo.
– Jag kommer att vila en vecka, träffa vänner och bekanta och sen kommer jag att börja träna igen för att vara redo när vi återsamlas. Jag ser fram emot den här säsongen, jag vill hjälpa Rögle till slutspel, jag har inte kommit hit för att förlora matcher.

Lasse Mauritzson