Långväga fansen tog trampbil till Ängelholm
Publicerad: 2019-09-14
För att travestera ett av våra mest kända ordspråk - alla färdsätt bär till Ängelholm. Åtminstone om man frågar supporterduon Mikael Glimsjö och P-W Sivertsson.

När en fullsatt Caterna Arena ikväll ser Rögle ta sig an HV71 i ett reprismöte från vårens slutspel, finns det två personer i publiken vars resesätt till hemmaborgen stuckit ut lite extra. Småländska Röglesupportrarna och arbetskamraterna Mikael Glimsjö och P-W Sivertsson (som för övrigt fyller 53 år idag) lämnade Alvesta redan i tisdags, för att tillsammans köra dubbelsitsig trampbil de dryga 18 milen till Ängelholm.

– Det är kanske någon form av åldersnoja som gör att man ger sig på detta… Men istället för att åka upp till fjällen en vecka eller gå på pilgrimsvandring, så tycker vi att vi får en fantastisk semestervecka på det här sättet, förklarar Mikael Glimsjö.

Idén att att ta sig till en match på ett sätt utöver det vanliga fick P-W Sivertsson redan 2013. Med ett gynnsamt lagt spelschema lyckades duon då avverka inte mindre än två matcher, då man först gjorde ett "pitstop" i Sunnebohov där man såg Rögle besegra Troja - innan man tog sig vidare för att se Malmö nollas i Ängelholm.
– Efteråt kände vi att det skulle vara kul att göra om resan till en premiär, så det gjorde vi året därpå, minns P-W Sivertsson.

Därifrån föddes tanken att göra resan till en tradition, men med olika färdsätt. Året därpå vandrade man, innan det marina temat fick dominera under två tillfällen.
Årets metod med trampbil beskriver man, tillsammans med fjolårets resa via hjulförsedda sparkar, som det mest slitsamma färdsättet hittills. För att underlätta trampandet har man med sig så lite packning så möjligt, men trots det kan det bli tungt när det lutar uppför…
– Backarna i Vittsjö kändes som rena bergsmassiven. Samtidigt påminns man om den ansträngningen spelarna gör varje dag, de fortsätter även om det tar emot, säger P-W.

– Men vi får väldigt mycket uppmuntran på vägen, det ger extra energi, lovar Mikael.
– Det är oerhört många som tutar och vinkar när de passerar, och även folk som möter upp oss längst vägen. Ett år, när vi satt och vilade oss på en bänk i Åsljunga, kom det ut två damer från ett intilliggande hus och bad om våra autografer till sina döttrar, skrattar han.

Med sju tuffa resor under bältet har man inga planer på att bryta traditionen till kommande säsong. Men vilket färdsätt man tänker ta till då vill man ännu inte avslöja.
– Vi har en jätterolig idé, men vet ännu inte säkert om den är genomförbar…

Fakta/Duons sex tidigare resor:
2013: Cyklade till Ljungby för Rögles möte med Troja. Därefter vidare till Ängelholm och derby mot Malmö.
2014: Cyklade till Allsvenska seriepremiären mot Timrå.
2015: Vandrade till hemmapremiären mot Linköping.
2016: Rodde eka till seriepremiären Rögle - Växjö. Tvingades avbryta i Laholm p.g.a mycket hård blåst.
2017: Paddlade kanot från Markaryd till hemmapremiären mot Skellefteå.
2018: Tog sparken till hemmapremiären mot Brynäs.

Andreas Ljunggren