• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov

Pappa Erik tar gärna en större roll i vinter

21 augusti 2019 15:50
Inför match

En bra träningssommar och ganska nybliven pappa till dottern Juni, snart 4 månader, - nu är Erik Andersson sugen på en större roll i Rögle i vinter. "Jag tar gärna mer ansvar", säger Erik inför lagets första försäsongsmatch på hemmais i morgon kväll.


Rögle inledde försäsongsspelandet med att ta tre raka segrar och vinna försäsongsturneringen i Köln i helgen. Laget kom hem i måndags kväll och laddar nu om för första hemmamatchen i Catena Arena för säsongen när SHL-kollegan Linköping gästar torsdag kväll.
– Det ska bli roligt. Båder att få spela på hemmais och att möta en kommande motståndare i vinter. Det blir en bra värdemätare för oss, säger Erik efter onsdagens träning.
Vad säger du om förra veckans matcher i Köln?
– Jag tycker vi gjorde bra ifrån oss där nere. Vi vann tre raka. Många saker var bra, sen finns det saker vi vill förbättra och det jobbar vi på, säger Erik.

Den 25-årige anfallaren kom till Rögle från HV71 inför förra säsongen och användes mycket i en defensiv roll samt boxplay. Han är sugen på att få en mer framträdande roll och har i sommar tränat hårt och målmedvetet.
– Jag har haft en bra sommar och tränat på bra. Jag tycker redan att det gett utdelning på isen. Jag känner mig snabbare och starkare, säger han.
Det syntes nere i Köln, Erik hade bra fart och var involverad i mycket. Dessutom hade han givetvis en roll i Rögles boxplay.
– Vi drog på oss rätt mycket utvisningar i Köln så där fick vi ett bra test. Det fungerade bra, känns som alla köpt sina roller, säger Erik.

Erik har under försäsongen även fått en ny roll privat. För snart fyra månader sedan blev han och sambon Malin Berntsson föräldrar till en dotter, Juni.
– Det är helt fantastiskt, dert är svårt att beskriva med ord vad det betyder, säger Erik och ler.

Erik är med i uppställningen till morgondagens match mot Linköping. Men det kommer att saknas en rad spelare som antingen är på landslagsuppdrag (J20) eller vilar av andra anledningar. Jakob Bondesson, Nils Höglander och Adam Edström är med landslaget och Kevin Wennström, Ted Brithén och Leon Bristedt står också över.
Klart är att Rögle lånar in Kristianstads 19-årige anfallare Anton Heikkinen, som tränade med Rögle i dag. Dessutom kommer ett antal juniorer att få chansen.
– Ja, det kommer att bli en del nya ansikten som kommer att visa upp sig. Men det är bra att vi får se dem i seniormiljö. Försäsongen är en lång process och vi ska vara redo den 14 september, det är det viktigaste, säger tränare Cam Abbott.
Från J20 tränade backen Samuel Johannesson samt anfallarna Sebastian Cederle, Gustav Arvidsson och Benjamin Magnusson. Hur laget formeras bestäms efter torsdagens matchvärmning. Klart är att Christoffer Rifalk vaktar målet.
Nedsläpp kl 19:00 och har Du Säsongskort så ingår träningsmatcherna i Catena Arena i abonnemanget.