• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb

Förskolebarn blir källsorteringsproffs med spelarnas hjälp

8 november 2019 19:12
Grönvit hållbarhet

Sedan oktober månad har Rögle BK:s spelare tillsammans med representanter från Grönvit hållbarhet genomfört förskolebesök i Ängelholms kommun. Projektet utgör en del av verksamheten Grönvit hållbarhet som med sina två fokusområden – miljömässig och social hållbarhet – arbetar för att ta ett större samhällsansvar i regionen.


Syftet med förskolebesöken är att uppmuntra barnen till att källsortera och reflektera kring återvinning. Budskapet är att vi alla är grönvita hjältar som kan hjälpa vår planet att må bättre.
Under besöken pratar spelarna med barnen om hur man blir källsorteringsproffs och tar hjälp av barnen att sortera uppsamlat skräp i olika kärl. Barnen får dela med sig av sina erfarenheter och diskuterar bland annat vad man kan återvinna olika sorters skräp till.
Förskolorna får i uppgift att ge sig ut i naturen och samla skräp som de sedan återvinner till ett konstverk. Uppdraget tas på största allvar och belöningen är ett Grönvita hjältar-diplom som bevis på att de aktivt deltagit i arbetet. Skräpkonstverket ska symbolisera alla Grönvita hjältar som föds genom projektet. För att lyckas med uppgiften krävs både kunskap och samarbete, två värdeord som genomsyrar hela verksamheten.

Intresset bland förskolorna har varit stort och responsen positiv. Hittills har över 100 barn i åldrarna 4-5 år fått besök och utsetts till Grönvita hjältar. Barnens synsätt och nyfikenhet står i centrum och de har en nyckelroll i arbetets utformning. Projektet genomförs i nära samarbete med både pedagoger och förskoleutvecklare för att säkerställa kvaliteten på besöken.
Målsättningen med projektet är att sprida konceptet utanför kommunens gränser, främst i nordvästra Skåne. Besöken som görs genom Grönvit hållbarhet ska komplettera och förstärka det arbete som redan görs kring hållbar utveckling i förskolorna.
Genom Grönvit hållbarhet bedrivs olika samhällsinsatser kopplat till såväl miljömässigt som socialt ansvar. Förskoleprojektet är ett exempel på hur idrottsförening och offentlig sektor kan samverka för att sprida kunskap. Kunskapspartner till verksamheten är NSR, som bidrar med värdefull kunskap i allt miljörelaterat arbete som Rögle BK genomför – från genomlysning och implementering av miljöförbättrande åtgärder i den egna verksamheten, till verktyg och resurser i externa projekt som bidrar till målsättningen att Rögle BK ska vara Sveriges mest hållbara ishockeyförening.
Vill du veta mer om förskoleprojektet? Kontakta Jacqueline Rosberg, ansvarig för Grönvit hållbarhet på [email protected] eller tel 0705-298766.