Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt

Sommarlovsaktiviteterna avslutades med härligt strandäng

23 juni 2022 15:30

En lyckad vecka med sommarlovsaktiviteter är nu över. Och Blågrön sommar avslutades bland annat med härligt strandhäng, fiske och padel.


Temperaturen steg sakta men säkert mot varma och behagliga grader när Blågrön sommar höll sina avslutande sommarlovsaktiviteter ute på stranden vid havsbadskjollan.

Och när Daniel Henrysson, utvecklingsansvarig för grönvit hållbarhet, sammanfattar veckan kan han inte vara annat än nöjd.

– Jag tycker att veckan har varit jättebra. Det har varit mycket folk, mycket barn och ungdomar och många som har haft det fantastiskt roligt.

Även responsen från barnen och ungdomarna har varit positiv.

– Det är klart att det alltid finns de som kanske hade önskat något annat men det är svårt att erbjuda allt. Men det vi har erbjudit har uppskattats väldigt mycket. Här har kommit barn som har hängt med hos oss hela dagar, som kommer när vi kommer och som går när vi går. Så man hade ju faktiskt önskat att man kunnat vara där lite till, säger Daniel Henrysson och fortsätter:

– Det blir ju ett kvitto på att det här är en viktig verksamhet. Vi har haft bra samarbete med kommunen, dansfabriken, EVS, vilket har gjort detta mycket lättare. Jag tror även de intygar att det varit händelserika och uppskattade dagar.

Vid lunchtid tändes grillen, några volleyboll-spelande och varma ungdomar passade på att dricka lite vatten innan eftermiddagen fortsatte med fler aktiviteter.

– Bara det att vi har varit på papegojan under fyra dagar och när vi nu flyttar till stranden så ser vi att de som var på papegojan även flyttade med oss till stranden. Det är ju ett kvitto på att de faktiskt uppskattar det vi gör.

Och Blågrön sommar är förhoppningsvis något som kommer fortsätta även nästa år.

– Jag tycker absolut vi ska fortsätta med det här i framtiden. Sen om det blir i den här formen eller i någon annan form, det är svårt att säga. Men att vi ska kunna erbjuda aktiviteter till barn och unga under sommarlovet tror jag är extremt viktigt.

Under veckan har flera hundra barn deltagit i Blågrön sommars olika aktiviteter. Och Blågrön sommar har arrangerats tillsammans med Dansfabriken, Engelhom VS och Alla Kan.

– Vi som sammarbetar med detta brinner för samma sak, för barn och unga och att ge dem en meningsfull fritid. Så det är egentligen inga problem att få folk att sluta upp. Drivkraft har också varit på plats på papegojan under tre av fyra dagar och har haft med sina engagerade barn och ungdomar.