Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt

Anders Lindbäck klar för Rögle

14 december 2016 19:29
A-lag

Rögle BK har gjort klart med NHL-meriterade målvakten Anders Lindbäck. 28-årige Lindbäck ansluter till Rögle i nästa vecka.


– Jag vet i vilken situation Rögle befinner sig i men jag är övertygad att jag kan vara med och bidra till att det vänder, säger Anders Lindbäck.

Den 198 centimeter långe målvakten från Gävle är en av landets bästa målvakter. De sex senaste säsongerna har han spelat i NHL för Nashville, Tampa Bay, Dallas, Buffalo och Arizona.

Han inledde även den här säsongen i Nordamerika men har de tre senaste veckorna varit hemma i Sverige i väntan på ett nytt målvaktsjobb.

– Jag åkte över i början av säsongen till New Jerseys training camp. Det var ett långskott, de hade redan fem målvakter på kontrakt men för mig var det viktigt att visa upp mig och visa att jag är hel, berättar Anders.

Han åkte sen över och spelade några matcher med Los Angels Kings farmarlag men återvände sen hem till Sverige.

Nu är han istället klar för SHL-spel med Rögle säsongen ut.

– Jag känner ju till en del om Rögle sen tidigare. Några av spelarna som Sebastian Wännström och Daniel Widing till exempel. Sen har jag läst på en del sen ”Masken” ringde, säger Anders.

– Bilden jag fått är att Rögle är ett ganska ungt och lovande lag men som haft otur med mycket skador. Det finns en uppsida när skadade spelare återvänder. Jag tror jag kan bidra en del och jag ser verkligen fram emot att få spela med Rögle och hjälpa dem resten av säsongen., fortsätter han.

Vilken typ av målvakt är du?

– Jag är ju rätt storväxt. Jag försöker reagera på puckarna. Sen är jag bra med klubban och hjälper gärna till i uppspelen.

I veckan har Anders bland annat tränat med Tre Kronor i Stockholm och till helgen packar han för att åka ner till Skåne och tränar för första gången med Rögle på måndag.

– Det blir en kanongrej för mig att komma ner och spela där nere.

Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson:

– När chansen dök upp att få hit Anders Lindbäck som är en av landets absolut bästa målvakter så såg vi en möjlighet att stärka upp laget inför andra halvan av serien då jakten av lagen ovanför oss i tabellen ska påbörjas. Det är en mycket rutinerad och lugn kille vi får in, säger Anders.