Ett fullspäckat konståkningsläger är över
Publicerad: 2022-08-12
Under en veckas tid har ett fyrtiotal konståkare varit på plats i och runt Catena Arena för att delta i Camp 1932. – Ett härligt läger med glada ungdomar som har spridit energi till hela organisationen, säger Julius Bergkvist, Sportadministratör i Rögle BK.

Det har varit konståkning och åter konståkning i Catena Arena under veckan och ungdomarna som har varit på plats under Camp 1932 har inte har legat på latsidan.

– Det gick att välja på ett, två eller tre ispass om dagen och de flesta har haft tre, så det har verkligen kört på bra, säger Julius Bergkvist.

Utöver isträning har det varit dans och crossfit på schemat.

– Ett härligt läger med glada ungdomar som har spridit energi till hela organisationen. Vi är oerhört nöjda över vår konståkningsverksamhet. Vi har bra tränare med en hög kvalité så det har varit ett riktigt bra lager.

På isen har Rögles konståkningstränare Viktoria Troitskaia och Lotta Falkenbäck hållt i passen.

– Det har varit en massa duktiga och inspirerande åkare som har kämpat i hettan denna veckan. Även roligt med alla deltagare som har kommit utifrån och funnit sig till rätta med hela vårt gäng här i Ängelholm och Rögle. De som är här är väldigt glada, så då får man väl anse att de är nöjda, säger Lotta Falkenbäck.

Under veckan har deltagarna fått frukost, lunch, mellanmål och allting som de behöver för att orka med alla träningspass.

Vad är det roligaste med att vara tränare?

– Det roligaste är nästan när det går upp för dem att "aha, det är så jag ska göra!". Vår idrott handlar om så mycket teknik så det är när de förstår det som det är som roligast.

– Nu när vi har så mycket tid så hinner vi också förklara allting lite mer. Vilket gör att de också förstår allting bättre, fyller Viktoria Troitskaia i.

Under fredagseftermiddagen klev sista gruppen av isen och tog en fullspäckad vecka hela vägen in i mål.

Anton Toft