Brännborns stipendie till Rögles akademi: "Oerhört viktigt"
Publicerad: 2022-09-30
Innan matchen mot Malmö delade Brännbornsstiftelsen ut ett stipendie på 100 000 kronor till Rögle BK. Pengarna går oavkortat till att förbättra Rögles akademiverksamhet. – För att nå vår vision med att vi ska bli den bästa miljön för barn och unga så är ett sådant bidrag oerhört viktigt, säger Lotta Vöcks Möller, akademiansvarig i Rögle BK.

Innan nedsläpp mellan Rögle BK och Malmö Redhawks skiftades fokus till Rögles akademi och Brännbornsstifelsen.

– De går in med 100 000 kronor varje år där vi behöver specificera vad vi kommer använda pengarna till, säger Lotta Vöcks Möller.

Pengarna från stiftelsen går oavkortat till Rögles akadademidel och i år kommer pengarna framför allt att satsas på flick- och konståkningsverksamheten.

– Vi fortsätter att arbeta med våra interna ledarskapsutbildningar, med att ha en utökad kommunikation och vi kommer även att fortsätta med vår omvärldsbevakning. Vi har presenterat detta för Brännbornsstiftelsen som känner sig nöjda med hur vi satsar pengarna. Vi är oerhört tacksamma över att de väljer att gå in med dem pengarna för våra barn och unga.

Ut på isen för att ta emot stipendiet klev Lotta Vöcks Möller, Stella Jönsson samt Tage Larsson från akademin och Åsa Brännborn från just Brännbornstifelsen.

– De var oerhört spända över att få gå in på isen nära läktarna var fulla och spelarna var uppställda.

Hur viktigt är ett sådant bidrag för er?

– Oerhört viktigt. Akademidelen i organsiationen är egentligen en verksamhet som inte genererar pengar. Vi är ganska kostsamma men samtidigt en viktig del av organisationen. Vi vill förbättra oss inom akademin och ligga i framkant. För att nå vår vision med att vi ska bli den bästa miljön för barn och unga så är ett sådant bidrag oerhört viktigt, avslutar Vöcks Möller.

Anton Toft