Wallinders sköna JVM-besked: ”Ska bli riktigt kul”
Publicerad: 2022-06-21
I vintras tog han inte plats. Men nu får William Wallinder jaga JVM-guld med Sverige.

När förbundskapten Tomas Montén presenterade sin preliminära JVM-trupp under tisdagen fanns Rögle-backen William Wallinder med. Wallinder, som inte kom med till den ursprungliga turneringen i vintras, blev glad när han fick beskedet av Montén.

– Det är riktigt kul att bli uttagen. Det är tredje gången gillt man får chansen, nu är det bara att hoppas att man tar sig hela vägen, säger Wallinder.

Turneringen i vintras stoppades på grund av Corona-pandemin och avbröts redan efter två gruppspelsmatcher. Nu börjar turneringen om. Wallinder är en av åtta uttagna backar. Sollefteå-sonen tog tog stora kliv i Rögle-tröjan under den gångna säsongen, särskilt under våren vilket förbundskapten Tomas Montén också lade märke till.

– William hade en väldigt bra säsong, men framför allt från mitten och under sluttampen. Jag tyckte inte han gick in i den rollen han ska ha förra gången, men det tycker jag nu. Han har haft en fantastisk utveckling i Rögle, säger Montén.

Wallinder håller med. Under våren tog han en större roll, spelade i alla situationer och förtjänade sin speltid.

– Ja, det känner jag också. Det var under våren det släppte. Jag fick mer och mer istid och förtroende i alla spelformer. Jag tycker att jag gjorde det bra, säger Wallinder.

Wallinder är draftad av Detroit Red Wings men spelar i Rögle även under kommande säsong. Att spela JVM är ett delmål, men också en stor dröm som går i uppfyllelse menar han.

– Det är ett mål man haft sedan man var liten. Det är väldigt roligt att lyckas ta sig hela vägen hit. Det ska bli roligt att representera Sverige i den här turneringen, säger Wallinder.

JVM spelas den 9-20 augusti i Edmonton. I Sveriges grupp spelar USA, Schweiz, Tyskland och Österrike.

Peter Ekholm