• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov

Ted tillbaka i hallen efter skadan

20 september 2019 12:31
A-lag

Skadade centern Ted Brithén var tillbaka i Catena Arena på fredagen för att följa sina lagkamrater under träningen isen. När han själv är tillbaka är fortfarande ovisst men han är beredd att hjälpa till under tiden han rehabiliterar sin egen skada.


– Jag har rätt mycket erfarenhet från hockey och jag gillar att analysera spelet. Jag kommer inte att ta tag i något själv men om någon frågar mig så delar jag så klart med mig om mina åsikter, säger han.
Det var i lördagens hemmapremiär mot HV71 som Ted skadades. I första perioden hade han hunnit göra ett mål och en assist men i andra fick han ett skott i huvudet. Ted hann vrida undan sig lite men pucken tog i käken. På måndagen opererades Ted för sin käkfraktur och nu har vägen tillbaka till ett normalt liv och hockeyrinken påbörjats.
– Igår var en smärtfylld dag, det var tredje dagen efter operationen och läkarna sa att det kunde göra som mest ont då. Jag börjar få ordning på medicineringen.

Hur lång tid han blir borta är väldigt ovisst.
– Läkarna säger att det tar sex veckor innan jag kan äta normal mat, tills dess blir det flytande föda. Och då är det svårt att få i sig tillräckligt med energi för att prestera på isen. Jag kommer att få spela i specialskydd för att skydda mot smällar men vi får ta det efterhand. Jag vill inte stressa för det hämmar läkningsprocessen. Just nu ser jag bara fram emot att få äta en riktig hamburgare om sex veckor.
Ted kommer att vara i arenan och med laget så mycket han kan - det är en viktig bit för honom.
– Det betyder mycket för mig att kunna vara i omklädningsrummet och med grabbarna i laget, det är en stor del av mitt vanliga liv så det känns skönt, säger han.