Bildspecial: Gratis camper för RögleAkademins ungdomar
Publicerad: 2020-08-06
RögleAkademin
Coronapandemin gjorde att RögleAkademins populära sommarcamper fick ställas in – men istället har Rögle bjudit alla sina ungdomsspelare på en tre dagar lång uppstartscamp, ”Face off”.

Sedan 2001 har Rögle BK anordnat sommarhockeyskola eller sommarcamp som det numera heter. Enda gången som traditionen brutits, fram till i år, var 2008 då gamla hallen byggdes om till Lindab Arena (som det då hette) och man inte kunde anordna någon sommarcamp.
– Camperna är oerhört populära, inte minst har vi mycket deltagare som kommer från andra delar av landet samt utomlands. Årets camper var fulltecknade tidigt i våras men så som läget var i maj var vi tvingade att ta ett beslut att ställa in eftersom folk inte fick resa ens inom landet. Tråkigt men det var viktigt att komma ut med ett besked i tid så folk kunde planera, säger Arne Nilsson, campansvarig i RögleAkademin.
Men istället för att ställa in helt så ställde man om:
– Vi bestämde att vi arrangerar camper för våra egna ungdomar istället, som en uppstart inför den stundande säsongen. Det är många som inte kunde åka på någon annan camp som de brukar. Alla lagen i Akademin har fått tre dagar där de tränar två ispass och ett fyspass om dagen samt lunch och mellanmål. Det har varit helt gratis för alla deltagare, vi bjuder på detta, säger Arne.
Det är Rögles anställda tränare som ansvarat för träningspassen på is och William Wallén, teknik, och Simon Nilsson, målvakter, har varit med. Fysen har Crossfit Ängelholm ansvarat för.
Totalt har nio Röglelag, pojkar och flickor, deltagit under de två veckorna.
– Det har varit populärt och uppskattat. Totalt har vi haft mellan 80 och 90 ungdomar på plats varje dag, säger Arne. På torsdagen var de tre sista grupperna på plats och körde sina sista pass – på lördag börjar den vanliga säsongen.
Här är lite bilder från campdagarna.

Lasse Mauritzson