Uppdatering om skadeläget i A-truppen
Publicerad: 2020-01-02
A-lag
Niklas Hansson blir borta en månad och Adam Edström tre-fyra veckor – det är den preliminära prognosen för duon som båda skadades i derbyt i lördags. Däremot kommer Craig Schira allt närmre en comeback och Hampus Gustafsson, som utgick mot Djurgården i måndags, är ok.

Rögle slog Malmö för tredje gången den här säsongen i lördags. Men det blev en dyrköpt seger då både backen Niklas Hansson och Adam Edström skadades. De missade måndagens match mot Djurgården och efter närmare undersökningar kan det nu konstateras att de blir borta från spel ett tag:
– Jag vill betona att det är en preliminär prognos för båda. Niklas blir borta en månad och Adam tre till fyra veckor. Både Niklas och Adam ska träffa specialister inom kort för att fastställa den exakta omfattningen av deras respektive skador, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip.

I måndagens segermatch mot Djurgården tvingades anfallaren Hampus Gustafsson utgå efter att ha skadat sig. Här finns en ljusare prognos.
– Hampus fick en smäll men det är ingen fara. Han tränar idag, säger Christopher.
Mer positiva nyheter är att backen Craig Schira, som missat tolv matcher på grund av skada, nu närmar sig en comeback. Om det blir redan till lördagens match mot Frölunda är inte säkert:
– Craig kommer att köra för fullt med laget de kommande dagarna så får vi se hur det känns efteråt, säger Alvengrip.
Även centern Mattias Sjögren närmar sig en återkomst men ligger lite efter Schira i sin rehabilitering. Nästa vecka kommer även anfallarna Dominik Bokk och Nils Höglander tillbaka efter JVM-spel.

Lasse Mauritzson