Almen Bibic assisterande förbundskapten för Team 17
Publicerad: 2022-06-23
Almen Bibic blir assisterande tränare för Sveriges U17 landslag, en roll han kommer kominera med att coacha Rögles J18.

Under torsdagen presenterade Sveriges förbundskapten för U17-landslaget Johan Rosén truppen till ett läger i Katrineholm i slutet av juli. I samband med trupp-släppet presenetrade han också Almen Bibic som ny assisterande förbundskapten.

– Almen har erfarenhet som spelare både från SHL och HockeyAllsvenskan. Han är en driven person som hela tiden vill utveckla spelarna men också sig själv och han känner en stolthet att få vara med och driva utvecklingen av svensk ishockey framåt. Under de senaste åren har Almen jobbat som coach för J18 i Rögle och i staben kommer han att ha fokus på backspelet och penalty kill, säger Rosén i ett pressmeddelande.

Förra säsongen ledde Almen Bibic Rögles J18 till SM-brons. Den förre SHL-spelaren ska kommande säsong coacha Rögles juniorer tillsammans med Adam Bengtsson.

– Jag känner en oerhörd stolthet att få representera Tre Kronor. Det ska bli kul att få arbeta med de bästa juniorerna i landet och hjälpa till i deras fortsatta utveckling, säger Bibic.

I truppen som ska till Katrineholm återfinns fem Rögle-spelare: målvakten Axel Nyman, backarna Melker Morin och Ludwig Clang, samt forwards Love Gath och Max Gustafsson.

Peter Ekholm