• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Matchens lirare blev otursgubbe

17 september 2015 21:53

Rögles målvakt Oscar Dansk var strålande i bortamatchen mot Frölunda och han höll på att ta sitt lag till förlängning. Men slutet på matchen blev en mardröm.


En trevande första period utan några tydliga tendenser slutade mållös. Kanske var det premiärnerver, det kändes som om matchen inte kom igång riktigt. Skottstatistiken 7-4 vittnar även om att det inte var alltför offensiva utsvävningar.

– Farten är bra, men i spelet med puck behöver vi inte vara så stressade, får vi ordning på det så kommer det öppna upp sig lite mer, sa Joel Lundqvist till C More i första periodpausen.

Det blev också betydligt bättre fart på Frölunda i andra som tack vare ett tidigt numerärt överläge kunda skaffa sig ett stort spelmässigt övertag, men samtidigt var Rögle bra i försvarsspelet och när Frölunda väl kom till avslut så var Oscar Dansk säkerheten själv i röglemålet. Dansk blev satt på prov mot slutet av perioden då Frölunda fick numerära överlägen på löpande band, bland annat fick hemmalaget spela fem mot tre i en minut. Förutom Dansks storspel hade han också god hjälp - vid två tillfällen prickade frölundaspelare insidan av stolpen och pucken gick längs med mållinjen utan att gå över.

Tre mål i tredje perioden

Till slut sprack nollan i Scandinavium och det var Frölunda som i numerärt överläge tog ledningen i den tredje perioden. Ryan Lasch slängde in pucken framför mål där den studsade på flera spelare innan den nådde Spencer Abbott som fick öppet mål. 1-0 var inte alls orättvist med tanke på matchbilden.

Men matchen fick nytt liv efter David Åslins jätteskott halvvägs in i perioden, lysande framspelad av Dominik Granak. Oavgjort och 1-1, matchen var på väg mot förlängning när Rögles hjälte blev otursgubbe. Oscar Fantenberg kom in i offensiv zon, han var låst och hade inte någon att spela till utan lättade bara pucken mot mål, en riktig plockpuck men matchens lirare så långt, Oscar Dansk fumlade och tappade in pucken i målet.

Rögles tränare Anders Eldebrink led med sin målvakt efter slutsignalen som förkunnade att Frölunda vunnit med 2-1:

– Oscar Dansk var otroligt bra, och sånt där kan hända och Wännström kunde ha avgjort för oss innan. Vi gör en bra match men trots förlusten är jag nöjd med grabbarna i dag", sa han till C More.