• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Rögle nollade Linköping i hemmapremiären

19 september 2015 19:09

I en kokande hemmagryta tog Rögle säsongens tre första poäng mot Linköping. Röglemålvakten Oscar Dansk skakade snabbt av sig tavlan mot Frölunda i premiären och spikade igen totalt.


Nykomlingen Rögle tog emot Linköping inför hemmafansen i Ängelholm, sugna till revansch efter den snöpliga förlusten mot Frölunda i premiären. Linköping, utan sina två toppcentrar Niklas Persson och Garret Roe, ville fortsätta sin fina segertrend från försäsongen och premiären mot Djurgården.

En spelmässigt jämn förstaperiod där lagen turas om att ha initiativet. Rögle inleder bäst och LHC avslutar bäst, men ändå är det Rögle som tar ledningen med tre minuter kvar. LHC misslyckas att få ut pucken ur egen zon, Rögles Connoly river snappar upp den och hittar Ludvig Rensfeldt som tar sig in i slottet och avlossar ett skott som går in bakom en skymd Rautio.

– Dem är lite hetare än oss, men vi har en bra period sista sju minuterna, sa Sebastian Karlsson till C More i första periodpausen.

Fortsatt chansbyte

I andra perioden fortsatte rock and roll-hockeyn. Två storspelande målvakter, lagen byter chanser med varandra, men både Rögle och LHC har svårt att etablera ett ordnat spel. LHC inleder bäst men Rögle rider på publiktrycket och tar över efterhand. Med en minut kvar frispelas Taylor Matson av Sebastian Wännström och amerikanen sätter kliniskt 2-0 över Rautios vänstra benskydd.

– Det känns jättebra där ute. Det är som en kokande gryta och det är kul att spela hockey idag, sa Rögle-backen Jesper Williamsson till C More.

Rensfeldt tvåmålsskytt

Sista perioden blir en ganska avslagen historia. Rögle kontrollerar och försvarar sin ledning och LHC har stora svårigheter att komma in på mål. Närmast reducering är Gabriel Carlsson med en chanspuck från blålinjen som landar i Oscar Dansks stolpe. Man försöker sig på en slutforcering med utplockad målvakt, men istället avgör Rögles Ludvig Rensfeldt med sitt andra mål i matchen i tom kasse.

– Vi är för ineffektiva, framförallt inledningsvis. Orkar inte mobilsera trycket och sätta press och skölja över dem som vi lyckats med på försäsongen, sa LHC-tränaren Dan Tangnes efter matchen till C More.