• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Resultat: Rögle tog bonuspoängen mot Karlskrona

23 september 2015 21:29

Rögle tog sin andra raka seger när Karlskrona besegrades med 3-2 i nykomlingsmötet. Slovaken Ivan Baranka blev stor matchhjälte med sitt mål från nära håll 32 sekunder in i förlängningen.


Den första perioden i nykomlingsmötet mellan Rögle och Karlskrona var en chansfattig historia. Närmast ett mål var Karlskrona genom Alexander Bergström när han bröt snyggt in framför Rögles burväktare Oscar Dansk och sköt ett skott som tog i insidan av stolpen.

– Vi kommer inte igång riktigt. Karlskrona får fast oss lite för mycket. Det måste bli bättre och vi måste sätta fart på pucken, sa Rögles forward Ludvig Rensfeldt i C More efter den första perioden.

Anders Eldebrink var inte alls nöjd med hemmalagets prestation när han intervjuads i C More inför den andra perioden.

– Killarna måste upp i energi och det finns mycket som måste bli bättre. Vi måste använda kroppen mer och åka mer skridskor.

Inledningsvis på den andra verkade Rögles spelare ha lyssnat på sin tränare och laget från Ängelholm tog också ledningen i matchen. Daniel Sylwander fick tag på pucken vid egen blålinje, skrinnade förbi två karlskronabackar och kunde fri med Patrick Galbraith lyfte in 1-0 i taket.

Karlskrona vände i andra perioden

Karlskrona fick dock revansch och efter att ha spelat fem mot tre kunde Karlskrona i det efterföljande fem mot fyra spelet kvittera genom Jesper Olofsson.

De var dock inte nöjda där för 17.12 in i den andra perioden var vändningen ett faktum när backen Henrik Nilsson snurrade runt och satte 2-1 mellan benen på Oscar Dansk från nära håll. Målet var karlskronabacken Nilssons andra mål och tredje poäng i SHL den här säsongen.

– Vi gör en bättre andra period. Vi är hetare och noggrannare i den här perioden. Det brukar vara ledigt högt upp och jag testade där, sa 1-1 målskytten i Karlskrona Jesper Olofsson i C More.

Den tredje perioden var bara drygt tre och en halvminut gammal när Patrick Cehlin kunde kvitterade för Rögle. David Westlund slog en felpassning bakom eget mål till Jack Connolly som hittade Cehlin som pangade dit 2-2 i krysset bakom Galbraith.

Baranka hjälte

Trots flera chanser från båda lagen i den tredje perioden blev det inga fler mål och matchen fick avgöras efter förlängning. Väl där tog det bara 32 sekunder innan Rögles nyförvärv Ivan Baranka kunde sätta 3-2 bakom Galbraith.

– Jag tycker att vi inte gjorde en jättebra match, men vi var bra i den tredje perioden. Fansen är som en sjätte spelare och jag hoppas att vi kan bjuda dem på fler segrar, sa matchhjälten Ivan Baranka i C More efter matchen.

I och med segern går Rögle upp på en tredje plats i SHL, med en match mer spelad än övriga lag. Karlskrona tog trots förlusten sin första poäng någonsin i SHL och tränare Per Hånberg var inte helt missnöjd efter matchen.

– Det är blandade känslor, men vi får en poäng och får vara glada för det. Vi ger bort 2-2 målet och det är sjukt onödigt. Det är en jämn match och vi får som sagt vara glada för poängen, men inte helt nöjda.