• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Rögle
RBK

Rögle bröt förlustsviten

8 oktober 2015 22:03

Rögle var hårt tillbakapressat i och med några numerära överlägen, men laget visade moral och kunde vinna borta matchen mot HV71.


Rögle fick inte någon drömstart på matchen borta mot HV71, efter blott 16 sekunder drog laget på sig en 2+2 minuters utvisning efter att Ludvig Claesson petat med klubban i ansiktet på Martin Thörberg. Det blev dock fyra fruktlösa minuter för HV71 och kanske stärkte det bortalaget som spelade upp sig efter att ha varit tillbakapressade i inledningen. Kelsey Tessier gjorde sin andra match för Rögle och efter knappt tio minuter fick han en pass av Jens Hellgren och från den högra tekningscirkeln fick han till ett handledsskott som satt vid det första krysset. Nordamerikanen har fått en flygande start på sin säsong med mål i båda matcherna. Efter ytterligare ett numerärt underläge var det Rögles tur att spela med en man mer på banan. Då utökade Jordan Smotherman till 2-0.

– Vi äger första perioden men de har två kontringar som de gör mål på. De gör mål på sina chanser vi gör en helt ok period men vi behöver vara hetare framför deras mål. Och även framför vårat då, kommenterade Simon Önerud till C More i periodpausen.

Skottövertag men jämnt spel

Andra perioden bjöd på jämnt spel, men där hemmalaget var betydligt mer skottvilligt, vann följdaktligen skotten med 11-4, men överlistade bara röglemålvakten en gång. Det var Simon Önerud som höll sig framme och efter en kampsituation frmaför mål kämpade han in pucken bakom Oscar Dansk i röglekassen. I slutet av perioden åkte Ryan O'Byrne på ett matchstraff efter en tuff tackling vid sargen.

Merparten av det fem minuter långa numerära överläget spelades i den tredje perioden. När hemmalaget dessutom åkte på en utvisning för spel med hög klubba fick Rögle möjlighet att spela fem mot tre. Då gjorde gästerna 3-1, målskytten Jordan Smotherman gjorde sitt andra mål för kvällen. Rögles ledningsmål blev startskottet för en stark press från HV71 som försökte och försökte. Laget vann skotten i avslutningsperioden med hela 16-4. Mattias Tedenby låg bakom många av smålänningarnas chanser och till slut, med knappt fem minuter kvar, kom den livsviktiga reduceringen och det var Mattias Tedenby som låg bakom, Teemu Laine var den som satte pucken i mål bakom annars lysande Oscar Dansk.

Jag fick lite tid att tänka

Röglemålvakten fick kämpa hårt under återstoden av matchen när HV71 pressade på för kvittering. Mitt i jakten missade man dock att Sebastian Wännström stod och lurade på egen blålinje och när passen kom från Taylor Matson gjorde han inget misstag - fri med Fredrik Pettersson-Wentzel avgjorde han med en snygg dragning.

– Det var en fin passning, jag fick lite tid att tänka och så blev det bara, sa Sebastian Wännström till C More efter matchen.

I och med segern bröt Rögle en tre matcher lång förlustsvit, HV71 förlängde sin svit till fyra raka förluster.