• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Fantastisk Pesonen fixade tre poäng

14 oktober 2015 21:08

Rögle inledde matchen mot Skellefteå klart bäst och såg riktigt starka ut i den första perioden, det var dock Skellefteå som stod för målen. 2-0 efter den första perioden blev till slut 4-0 efter full tid. Janne Pesonen var stor segerorganisatör på onsdagen med två mål och en assist.


Rögle inledde matchen i Lindab Arena piggast och hade flera bra chanser att ta ledningen. Markus Svensson stod dock pall i bortakassen och istället kunde Skellefteå ta ledningen. Janne Pesonen drev in pucken i offensiv zon och hittade Andrew Calof som lyfte in pucken högt bakom Lars Volden i Rögles kasse.

Även 2-0 till gästerna skulle komma och denna gång fick Janne Pesonen agera målskytt när han styrde in Fredrik Lindgrens skott från blålinjen.

Rögle fortsatte att trycka på trots ett tidigt tvåmålsunderläge och hade ett friläge genom Taylor Matson. Amerikanen kom helt fri, lurade ner Svensson och skulle bara lägga in en backhand i mål, men Svensson lyckades på något sett rädda med plockhandsken. En helt otrolig räddning som såg till att västerbottningarna kunde hålla sin 2-0 ledning efter en period.

– Jag tycker att de var överallt och klart bättre än oss i den första perioden, men vi hade några bra byten som vi kunde utnyttja, sa Skellefteås Andrew Calof i C More efter den första perioden.

Svenssons första nolla

Om den första perioden var Rögles så var den andra defenitivt Skellefteås. Redan efter en minut kunde Janne Pesonen styra in Calofs passning för sitt andra mål för kvällen. Rögle tog timeout efter målet och Anders Eldebrink försökte injuta mod i sina mannar, men det hjälpte föga för Skellefteå satte gasen i botten och kunde innan pausvilan även göra 4-0. I numerärt överläge kunde sedan Erik Forssell styra in Tim Heeds slagskott från blålinjen.

– Vi gör det mycket bättre i andra perioden och rör mycket mer på fötterna. Vi tar inget för givet och ska fortsätta jobba, sa Skellefteås Tim Heed i C More.

Rögle gjorde ett försök i början av den tredje perioden, men Skellefteås gjorde det riktigt bra när laget spelade av matchen i den tredje perioden. Detta var Janne Pesonens kväll med sina tre poäng. Markus Svensson stod dessutom för sin första nolla för säsongen och var riktigt bra när han testades i den första perioden.