• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Ny jätteinsats gav andra raka segern för Rögle

31 oktober 2015 21:35

Andra raka segern över Örebro inom loppet av ett dygn – Rögle svarade för en ny imponerande insats när man slog Örebro med 4-2 på bortais. Därmed klättrade Rögle över slutspelsstrecket.


SHL

Örebro-Rögle 2-4

Knappt 24 timmar efter Rögles supervändning hemma i Lindab Arena ställdes lagen mot varandra igen. Och ännu en gång var det nykomlingen som stod som segrare, Rögle gjorde en imponerande insats och vann med 4-2 (1-1, 2-1, 1-0).

– Det här känns oerhört skönt. Jag tycker vi gör en riktigt bra match. De fick lite tryck på oss i första men det rättar vi till, säger Rögletränaren Mikael Gath.

Inget av lägren ansåg att det skulle vara några problem fysiskt sett.

Det blev också en frejdig och intensiv första period fast inte speciellt välspelad.

Rögle drog på sig tre raka utvisningar men redde ut alla numerära underlägen. Oscar Dansk var tät som vanligt.

Istället kom hemmalagets ledningsmål lite överraskande efter drygt 17 minuter. Röglebackar förlorade duell bakom eget mål, pucken gick fram till Anders Eriksson som sköt direkt förbi Dansk.

Dominik Granak, som gjorde en jättematch på fredagskvällen då han var +5 och gjorde första målet fortsatte på den inslagna vägen när han gjorde 1-1 för Rögle i periodens sista minut.

Dominik tog själv upp pucken genom mittzon, gick in innanför blå och sköt välplacerat lågt vid Julius Hudaceks vänstra stolprot.

Andra perioden hade knappt hunnit börja innan Jordan Smotherman tryckte in 2-1 till Rögle på pass från Jack Connolly i en blixtsnabb spelvändning från egen zon.

Den amerikanska trion var ett hot så fort de var inne och skapade mängder med chanser, inte minst Smotherman kunde gjort fler mål.

Mitt i perioden ökade Sebastian Wännström på till 3-1, ett riktigt höstlöv dalade förbi hemmakeepern Julius Hudacek som lämnade målet efter den tavlan.

Kollegan i andra änden, Oscar Dansk, storspelade och svarade för ett par omöjliga räddningar när han var överspelad men slängde sig och stoppade pucken.

Marko Anttila reducerade sent i perioden vilket gav energi till hemmalaget.

Rögle förväntade sig en riktig anstormning i sista perioden. Och visst, Örebro försökte och hade mycket puck men Rögle lyckades så gott som hela tiden vara på rätt sida och det som kom genom tog Oscar Dansk.

En olycklig puck över plexit från Almen Bibic i sista minuten gav Örebro ett 6 mot 4-läge.

Men istället för kvittering gjorde Daniel Sylwander 4-2 i tom bur med fem sekunder kvar och den lilla Rögleklacken som kämpat tappert i Behrn Arena hela matchen överröstade 5 300 närkingar.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra avslutning och visar moral och klass när vi håller undan, säger Mikael Gath.

Nu väntar ett tolv dagar långt uppehåll, skönt för Rögle som tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna och avslutade med två raka trepoängare.

– Vi kommer att köra på hårt och det kommer att bli lättare med de här segrarna, avslutade Mikael Gath.