• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Förlust för Rögle i omstarten

12 november 2015 22:19

Det blev ingen tredje raka seger för Rögle i SHL. Omstarten hemma mot Brynäs inför 4 301 åskådare slutade med förlust. Ett effektivt Brynäs vann med 5-1 (2-0, 1-1, 2-0).


SHL

Rögle-Brynäs 1-5

Det blev ingen lyckad omstart för Rögle hemma mot Brynäs. Trots en utmärkt start så hamnade Rögle i ett tungt 0-2-underläge.

– Effektiviteten är den stora skillnaden. Vi har chanser att göra mål men vi skjuter tyvärr för ofta rakt i målvaktens mage. Siffrorna är för stora, sa Rögletränaren Anders Eldebrink.

Rögle inledde annars matchen på bästa sätt, Jordan Smotherman skapade ett jätteläge redan efter några sekunder men Bernard Starkbaum stod i vägen.

Det var en bra inledning på matchen. Hemmalaget spelade med hög fart, frenesi och fullföljde situationerna. Därför kom Brynäs ledningsmål efter 9.32 som en kalldusch.

En puck som studsade i kortsargen skulle Oscar Dansk bara stoppa men pucken smet förbi honom och Sondre Olden fick öppet mål.

Efter målet tappade Rögle intensiteten. 2-0 gjorde Nick Johnson efter 13.49.

I hemmalägret var irritationen stor på domarteamet som svarade för flera märkliga domslut.

Rögle startade andra lika bra, Taylor Matson fick öppet mål i första bytet, serverad av Smotherman, men sköt i burgaveln.

Jack Connolly åkte ut på en billig utvisning och Oskar Lindblom rakade in 3-0 efter drygt fyra minuter.

Rögle fick nytt liv när Patrick Cehlins 1-3-puck efter 8.45 godkändes efter videobedömning i Stockholm.

Rögle låg på hårt mot Brynäs-målet, hade bland annat två power play och Ivan Baranka träffade målramen men kom inte närmre i andra perioden.

Lars Volden ersatte Oscar Dansk (hade en känning) mellan stolparna i Rögles mål inför sista perioden.

I förra hemmamatchen vände Rögle ett 1-3-underläge mot Örebro i sista perioden.

Det skedde dock inte den här gången. Rögle kom inte alls fram lika bra i sista perioden, Brynäs stängde matchen effektivt och när Marc Zanetti sköt stolpe in till 4-1 mitt i perioden blev uppförsbacken för brant.

Rögle försökte verkligen komma närmre men istället gjorde gästerna 5-1 i tom bur med knappa två minuter kvar.

Rögle får ladda om under fredagen, på lördag väntar Karlskrona på bortais.