• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Tappert kämpande Rögle föll

21 november 2015 21:50

Rögle svarade för en stark kämpainsats men räckte inte riktigt till hemma mot serieledande Frölunda. Gästerna vann en bra match i Lindab Arena inför 4 437 åskådare med 5-2 efter två sena mål.


SHL

Rögle-Frölunda 2-5

Rögle och Frölunda bjöd på en riktigt bra match i Lindab Arena på lördagskvällen. Serieledaren från Göteborg var tyngre och starkare men fick jobba ända in på mållinjen för att bärga en trepoängare mot ett vilt kämpande Rögle som ännu en gång visade att man aldrig ger upp.

Frölunda fick en drömstart på matchen, redan efter 51 sekunder tog man ledningen. Spencer Abbott rakade in en retur bakom Lars Volden sedan Rögle tappat en tekning i egen zon.

Det var Frölunda som hade initiativet och låg på hårt mot Rögle långa stunder men Rögle skapade några riktigt bra chanser. Robin Kovacs, som hemmadebuterade, hade två riktigt bra chanser i första perioden. Han sköt över en gång och kom för nära när han skulle dra Lars Johansson i Frölunda-målet den andra gången.

Rögle fick chans att spela 5 mot 3 i drygt en minut men fick inte alls till någon farlighet.

Tidigt i andra kom kvitteringen. Sebastian Wännström drog upp en spelvändning och spelade fram Ludvig Rensfeldt som från nära håll lyfte in 1-1.

Frölunda återtog ledningen efter tre minuter (Johan Sundström) och ökade på till 3-1 när knappt sex minuter var spelade.

Här valde Rögles ledning att ta time out. Resultatet – mycket mer känslor i hemmalaget som spelade mer intensivt och på kropp vilket behövs mot ett lag som Frölunda.

Med en och en halv minut kvar av andra perioden reducerade Rögle i power play, Taylor Matson styrde in pucken på pass från Jack Connolly.

Även om Frölunda dominerat skottstatistiken så såg Rögle till att göra match av det.

Det var hemmalaget som började bäst i sista, man låg på hårt för att få til len kvittering. Så pass att Frölunda-tränaren Roger Rönnberg såg sig tvungen att ta time out efter sju minuter.

Rögles press bedarrade något och med sju minuter kvar stack Frölunda upp i ett anfall, backen Oscar Fantenberg gled upp och sköt stenhårt 4-2 för Frölunda.

Rögle gjorde ett sista försök med två minuter kvar och tog ut målvakten Lars Volden. Men med 30 sekunder kvar satte Frölunda 5-2 i tom bur istället.