• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Fyrverkeri av Rögle i årets sista match

30 december 2015 21:14

Rögle fixade ett härligt fyrverkeri kvällen före nyårsafton. Med ett sprudlande spel slog man HV71 med 6-2 (1-0, 3-0, 2-2) och ordnade ett härligt hockeyslut på 2015.


Tränarstaben och spelarna pratade om att studsa tillbaka snabbt efter smällen i Linköping två dagar tidigare.

Och det var precis vad Rögle gjorde mot HV71, hemmalaget kom ut oerhört starkt. Det blev en intensiv och tempostark period. Hemmaspelarna låg på hårt och höll ihop laget tack vare att backarna stod upp.

Patrick Cehlin, som gjort åtta mål på de sex senaste matcherna, är fortsatt het. Han var nära redan i andra bytet med en farlig styrning.

Efter drygt nio minuter tog Rögle ledningen. Och självfallet var det Cehlin som gjorde målet. Fri på vänsterkanten sköt han lågt förbi HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel. Det var Cehlins åttonde mål på de sex senaste matcherna.

Cehlin var dock inte klar. I en riktigt bra andraperiod av Rögle var det just Patrick som gjorde 2-0 i power play efter knappt elva minuters spel. Han sköt och slog in sin egen retur.

Hemmalaget fortsatte att spela bra, hög fart och tät forechecking gav flera målchanser. 3-0 gjorde junioren Alexander Lunsjö snyggt frispelad av David Åslin på en snabb spelvändning. Det var Lunsjös första SHL-mål någonsin i sin tredje match i ligan. Iskallt lurade han Pettersson-Wentzel och la in pucken mellan benen.

Rögle hann med att göra 4-0 också innan perioden var slut. Emil Kristensen dundrade in 4-0 i powerplay i periodens slutminut.

Skotten efter två perioder var 17-6 i Rögles favör. HV bytte målvakt inför sista perioden, Erik Ersberg fick förtroendet mellan stolparna.

HV reducerade 6.18 in på sista men bara fem sekunder senare gjorde Viktor Lindgren 5-1 för Rögle och matchen var avgjord.

Taylor Matson tryckte in 6-1 på en retur på ett Daniel Sylwander-skott i en spelvändning efter 12.22 och taket i Lindab Arena höll på att lyfta.

Patraick Cehlin fick inte spela klart matchen, efter att ha fått en utvisning sa han något till domaren och fick lämna matchen med drygt fem minuter kvar.

HV:s Ryan O´Byrne fick matchstraff med 1.46 kvar efter en spearing på Jordan Smotherman, hans andra matchstraff på tre matcher mot Rögle.

HV reducerade med sju sekunder kvar i box play genom Martin Thörnberg.

Med 6-2-segern ordnade Rögle ett perfekt slut på 2015.