• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Rensfeldt tremålsskytt när Rögle slog Frölunda

16 januari 2016 18:15

Rögle svarade för en praktskräll när man slog seieledande Frölunda med 6-3 i en kokande Lindab Arena. Stor segerorganisatör Ludvig Rensfeldt med tre mål och en assist.


För andra gången den här säsongen vann Rögle två raka trepoängare. Och det var ingen dålig skalp man tog på lördagen. Rögle svarade för en mäktig insats inför 4 310 åskådare i Lindab Arena och vann med 6-3.

Det blev en högklassig första period som Rögle och serieledande Frölunda bjöd på i Lindab Arena. Högt tempo, fränt och aggressivt spel. Rögle stod upp bra och höll sig oftast på rätt sida.

Den aggressiva forecheckingen från Röglespelarna gav inte Frölundas backar så mycket tid som brukar ges. Och det var aggressiviteten som bar frukt när Rögle fick det så viktiga ledningsmålet.

Joel Lundqvist krockade med en egen back vid blå och pucken studsade fram till Ludvig Rensfeldt som helt fri snyggt satte pucken i nättaket bakom Lars Johansson efter drygt sju minuter.

Matchen fortsatte i samma höga tempo, Frölunda hade perioder när man naglade fast Rögle i försvarszon men uppoffrande spel från hemmaspelarna såg till att gästerna inte fick någon utdelning.

Med drygt två minuter kom 2-0. Rögle vann flera närkamper i anfallszon, Patrick Cehlin grävde fram pucken och frispelade Ludvig Rensfeldt som kom in från vänster och snyggt lyfte en backhand i första krysset.

I andra perioden kom Frölunda ut starkt och pressade ner hemmalaget djupt i egen zon. Elias Fälth reducerade för gästerna efter knappa fem minuter och mitt i perioden kom också kvitteringen. Rögle tappade puck vid egen blå och det straffade sig direkt. Artturi Lehkonen frispelades vid bortre och gjorde inget misstag.

Men Rögle kom tillbaka. Frölunda drabbades av ett lagstraff och Rögle satte upp ett effektivt power play. Taylor Matson och Christopher Liljewall stod för föspelet och Jordan Smotherman var skoningslös med ett snabbt och hårt skott i nättaket för 3-2 till Rögle.

Rögle lyfte upp spelet och med tre minuter kvar av perioden kom 4-2. Ludvig Rensfeldt rev åt sig pucken vid offensiv blå, Rögle kom två mot en men det här var Rensfeldts dag. Han sköt själv lågt vid bortre hörnet och satte därmed sitt tredje mål för dagen.

Som väntat gick Frölunda ut hårt i sista för att komma ikapp. Det var mycket spel i Rögles zon och efter tio minuter kom 4-3-målet, en styrning av Patrik Carlsson. Halvminuten senare kom Ludvig Rensfeldt fri men sköt utanför.

Pressen mot Rögle ökade men efter tolv minuter fick Rögle chansen i power play. Och med bara nio sekunder kvar av överläget sköt Sebastian Wännström in 5-3 för Rögle. Pucken gick precis över mållinjen - men det räckte.

Frölunda satsade allt på ett kort med två minuter kvar och tog ut målvakten. Men då gjorde Jordan Smotherman istället 6-3 för Rögle, hans andra mål för kvällen och trepoängaren var ett faktum.