• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Luleås effektivitet sänkte Rögle

23 januari 2016 18:20

För andra gången den här säsongen gick Rögle mållöst från hemmais. Ett effektivt Luleå vann med 3-0 inför 4021 åskådare i Lindab Arena. Rögle skapade massor med chanser men Luleå gjorde målen.


Rögles lagledning efterlyste en reaktion hos sina spelare efter matchen i Karlstad i torsdags. Och de fick det svar de hoppades på, hemmaspelarna startade inspirerat och tog tag i taktpinnen direkt mot Luleå.

Att första perioden slutade mållös är Luleås målvakt Joel Lassinantti samt hemmaspelarnas något svaga avslutningar förtjänst. Skotten var 7-7 men i målchanser var det 7-0 till Rögle.

Jordan Smotherman frispelades två gånger i samma byte av nye Felix Schütz men fick inte in pucken, Viktor Lindgren hade bland annat en puck längs mållinjen bakom Lassinantti och Sebastian Wännström träffade målramen.

Röglespelarna var inte effektiva men det var däremot gästerna. Andra perioden var sju minuter gammal när Luleå tog ledningen i power play, Toni Rajala tog köksvägen och lirkade in 1-0-pucken.

Irritationen var stor i Röglelägret och på läktarna, strax före målet körde Jonathan Granström på hemmamålvakten Lars Volden utan åtgärd.

Det var irriterat på isen och på läktarna över en ojämn bedömningsnivå från domarteamet. Luleå ökade även på till 2-0 på en snabb kontring där Bill Sweatt ur snäv vinkel på högerkanten satte pucken upp i bortre krysset efter drygt tio minuter.

Rögle hade också chanser, David Åslin och Patrick Cehlin hade bra skottlägen i fria lägen men Lassinantti stod i vägen.

I tredje perioden fick Rögle ett jätteläge att komma ikapp när både Bill Sweatt och Brendan Mikkelson blev utvisade samtidigt efter 8.06. Rögle parkerade i anfallszon men hade svårt att få genom skotten. Precis när Luleå blev fulltaligt fick Taylor Matson på ett bra skott som dansade på mållinjen men Lassinantti fick undan pucken.

Klockan gick snabbt och Luleå spelade av matchen. När Alen Bibic fick 2+2 minuter för en hög klubba med 3.30 kvar så blev chanserna dramatiskt mindre för Rögle att komma ikapp.

Luleå avgjorde matchen definitivt när Anton Hedman rakade in en retur till 3-0 i power play med två minuter kvar.

En tung förlust för Rögle som spelade bra och skapade mängder med chanser - men Luleå var effektivare.