• Huvudsponsorer

Hemma
Leksand
LIF
Borta
Rögle
RBK

Dansk agerade vägg när Rögle besegrade Leksand

22 oktober 2016 19:00
#LIFRBK

För sjätte matchen i rad vaktade Oscar Dansk Rögles kasse och efter fem förluster fick han nu vinna sedan han spikat igen totalt i bottenmötet mot Leksand. Inte nog med det, han fick dessutom en assistpoäng.


Det var ett klassist bottenmöte mellan jumbon Leksand och nästjumbon Rögle. Leksand drog tidigt på sig ett par utvisningar som gav Rögle chansen att spela fem mot tre. Det tog bara halvminuten för Rögle att sätta ledningsmålet. Sebastian Wännström fick en sidledspassning mitt i slottet och Leksandsmålvakten Haukeland hann inte med i förflyttningen.

"Byter zoner med varandra"

Leksands Jesper Ollas var besviken efter den första perioden:

– Vi är lite för svajiga och ger dem lite lägen. Vi är lite väl mycket ute i hörn och söker efter det perfekta läget att skjuta. Vi kanske ska börja skjuta lite mer bara, sa han efter de första tjugo.

Visst gaskade Leksand upp sig när det gällde att skjuta, vann skottstatistiken i den andra med 12-7 efter bland annat ett fint dubbelläge av Eric Castonguay, men den andra perioden blev mållös.

– Vi byter zoner med varandra och jag tycker att Leksand har lite övertag på chanser, men Oscar har varit otroligt bra i målet så det är inte oförtjänt att vi leder, kommenterade Rögles Daniel Widing.

Dansk i poängprotokollet

Leksand dominerade i skottstatistiken i den tredje perioden, 14-4 i skott på mål, men Oscar Dansk var rena rama väggen den här dagen och plockade allt. När sedan Ludvig Rensfelt fick göra 2-0 till Rögle var kvällen förstörd för hemmalaget.

– Jag tycker det känts bra ett ganska bra tag nu under matcherna, även om vi inte fått de resultat som vi velat ha, sa Rögles målvakt Oscar Dansk, som också fick en assist i dag, på Wännströms 1-0-mål.

Oerhört viktiga poäng för Rögle som därmed lämnar Leksand fyra poäng bakom sig i tabellen och närmar sig lagen framför.