• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Effektivt Rögle krigade sig till segern

10 december 2016 21:21
#ÖRERBK

Örebro hade blivit nollat i två raka matcher och det var nära att bli en tredje ikväll. Men trots att man bröt måltorkan var det Rögle som genom en karaktärsstark 3-2-seger tog med sig alla sex poäng från lagens back-to-back-möten.


Ineffektiviteten fortsatte att grina Örebro i ansiktet i den första perioden. Trots visst spelövertag och flera chanser i numerärt överläge ville pucken inte in och istället var det Rögle som fick utdelning i sitt första numerära överläge. Bryan Lerg, som gjorde ett mål och en assist när lagen möttes i Ängelholm, klev in i tekningscirkeln och bombade in 1-0 bakom en skymd Axel Brage.

– Lite fram och tillbaka tycker jag. Vi hamnar lite på hälarna i början, men sen kommer vi tillbaka. Håller vi oss bara borta från utvisningsbåset så ska det nog gå vägen, summerade Rögles Ludvig Rensfeldt den första perioden i C More.

Kliniskt Rögle

Den andra perioden bjöd på samma matchbild som den första. Ett spelförande Örebro som inte tog till vara på sina chanser och ett Rögle som var kliniska när möjligheterna dök upp. Felix Schütz vinklade in 2-0 sekunderna efter hemmalaget blivit fulltaliga och en friställd Ludvig Rensfeldt stänkte in 3-0 strax innan pausvilan.

Bröt måltorkan förgäves

Tredje perioden var länge en ljummen historia. Ett riskminimerande Rögle tillät inte Örebro att komma in på kassen och hemmalaget såg ut att gå mot sin nionde mållösa period. Men tack vare två sena reduceringar av Martin Johansson och Glenn Gustafsson bäddades det för ett högklassigt hockeydrama i slutsekunderna. Örebro var mycket nära att forcera in en kvittering, men genom uppoffrande försvarsspel och skarpt målvaktsspel av Lars Volden lyckades Rögle hålla undan.

– Det är skönt för killarna. Oerhört starkt att med nio spelare borta att vi vinner två matcher. Killarna har gjort det fantastiskt och nu är vi med i racet och jagar, sa Rögles tränare Anders Eldebrink till C More efter matchen.