• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Idag 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 14 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs hade bäst tålamod i Ängelholm

28 december 2016 22:23
#RBKBIF

Anders Lindbäck storspelade mot sitt gamla lag, men inte ens det gjorde att Rögle kunde ta poäng hemma mot Brynäs. Trots att man stretade emot långt in i matchen kunde Brynäs vinna med 3–1 efter två sena mål.


För Röglemålvakten Anders Lindbäck väntade den här gången en speciell match av två anledningar: Det var hans första hemmamatch i sin nya klubb, och det var mot klubben han fostrades i, Brynäs. Men till en början var det främst Rögles utespelare som utmärkte sig. Efter en pigg inledning på matchen kom logiskt nog första målet därefter, signerat Felix Schütz. Därmed har han gjort poäng i fem raka matcher.

Sent i den första perioden gav dock Brynäs sig själva en biljett tillbaka in i matchen. Jonathan Pudas sköt från blålinjen och Kevin Clark fick klubban på pucken, som passerade Lindbäck i mål.

– Vi gör ingen bra period överhuvudtaget. Tur att vi har 1–1, nånting att bygga vidare på i alla fall, sa Jonathan Pudas till CMore.

Målvakter i högform

I takt med att den oavgjorda ställningen stod sig allt längre, öppnade matchbilden upp sig allt mer. Fortsättningsvis hade Rögle problem att rubba Brynäs i spel fem mot fyra, och även om hemmalaget skapade chanser var de inte tillräckligt giftiga för att göra hål på David Rautio i Brynäskassen.

Anders Lindbäck ville inte vara mycket sämre han. För när Brynäs åt sig in i matchen och skapade en rad vassa målchanser klev den meriterade målvakten fram och visade för sin hemmapublik för första gången vad han kan. Men det skulle visa sig bli otillräckligt för poäng i slutändan.

Självsäkra vinnare

Trots att Brynäs fick spela fem mot tre i närmare två minuter direkt i den tredje perioden, var det inte då som avgörandet skulle komma för gästerna. Men efter en stor kämpainsats kunde Rögle till slut inte hålla tätt längre, och med mindre än tre minuter kvar att spela fick Oskar Lindblom in det viktiga ledningsmålet. Två minuter senare gjorde Jonathan Granström 3–1 när Rögle spelade utan målvakt, vilket blev slutresultatet i Ängelholm.

– Vi har bra självförtroende just nu och vi vet att om vi bara krigar på så kommer målen att komma, sa Oskar Lindblom till CMore.