• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Vem blir först med att bryta sin negativa trend?

5 januari 2017 13:00
#SKERBK

Det är tre viktiga poäng som står på spel för de båda lagen. Skellefteå har haft det tufft den senaste tiden med två stora förluster och Rögle kämpar för att ta sig upp över kvalstrecket...


Formkollen

Kollar vi på formen på de båda lagen så ser vi att både Skellefteå och Rögle haft det tufft den senaste tiden.

Skellefteå kommer med två stora förluster i bagaget där man förlorat med 5-2 både mot Växjö och Linköping. Skellefteå ligger just nu på en åttonde plats i tabellen med 48 poäng, samma poäng som Färjestad och Malmö. Sedan har vi Linköping, Karlskrona och HV71 över västerbottningarna i tabellen på 50 poäng. Tre ytterst viktiga poäng för Skellefteå står på spel ikväll.

Rögle ligger just nu sist i tabellen med 27 inspelade poäng, och har idag chansen att gå om Leksand som har 29 poäng. På så sätt kan de fortsätta jaga Örebro som ligger över kvalstrecket med 33 inspelade poäng. Rögle har de senaste två matcherna haft en lite mindre formsvacka.

Läget i lagen

Skellefteå har fortsatt tre spelare borta på JVM, och tre tunga pjäser är fortfarande kvar på skadelistan. Axel Holmström är däremot tillbaka efter att ha missat större delen av säsongen.

Rögle hade innan nyår ett skadedrabbat lag, och frånvarolistan ser ut att byggas på ytterligare. Även Daniel Sylwander saknas, detta efter att ha drabbats av en överkroppsskada i matchen mot Karlskrona, enligt klubbens hemsida.

Notera att

  • Skellefteå och Rögle har drabbat samman tre gånger under denna säsong. Rögle vann den första matchen med 3-2 och sedan har Skellefteå vunnit de andra två med klara siffror, 3-0 och 4-1.
  • Marcus Pettersson har hittat formen på den senaste tiden. Han har gjort fyra poäng på de fem senaste matcherna, och var innan det poänglös denna säsong.
  • Adam Pettersson stod för ett mål i matchen mot Linköping i tisdags. Detta efter att ha varit mållös sedan den 17 november.
  • Axel Holmström var tillbaka i senaste matchen efter en skadedrabbad säsong. Holmström har endast spelat tre matcher den här säsongen.
  • I senaste matchen mot Örebro innan nyår gjorde Rögles Jesper Williamsson två poäng. Vilket gör att han gjort tre poäng sammanlagt denna säsong.
  • Bryan Lerg har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna.
  • Efter att ha gjort fem poäng i fem raka matcher så klev Felix Schütz av poänglös efter matchen mot Örebro.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKERBK