• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda är tillbaka som serieledare

28 januari 2017 21:30
#RBKFHC

Trots att Rögle kvitterade tre gånger under kvällen så var Frölunda ett nummer för stora. Vilket betyder att göteborgarna är tillbaka i serieledning.


Det var Frölunda för hela slanten i den första perioden. Frölunda och Joel Lundqvist behövde bara 55 sekunder för att ta ledningen. Efter en snabb omställning vid mittcirkeln så lämnades Lundqvist fri i slottet efter att Rögles backar gått bort sig något och Ander Lindbäck var inte tillräckligt snabb att komma in i rätt positition.

Att resultatet på tavlan bara var 1-0 till Frölunda hade Rögle målvakten Anders Lindbäck att tacka som stod för en hel del svettiga räddningar. Skottstatistiken talade sitt tydliga språk och det stod 15-3 till göteborgarna efter den första akten.

– Första perioden är sådär, vi tar fel beslut och hamnar på fel sida. De åker mycket skridskor och vi måste matcha dom på det och vinna kamperna, sa Filip Karlsson till C More.

Ett helt nytt Rögle i mittenakten

Rögle kom ut som ett helt nytt lag under den andra perioden och det skulle ge resultat. Almen Bibic kvitterade genom att hålla sig framme på Dominique Granaks retur, och kunde peta in den under armen på Johan Gustafsson. Men Frölunda skulle ta tillbaka ledningen. Medan Bibic satt i utvisningsbåset höll sig Victor Olofsson framme efter att Anders Lindbäck inte fått koll på pucken. Men Rögle skulle få ytterligare en chans att kvittera. Timothy Liljegren passade fram till Davis Åslin som kunde lägga in kvitteringspucken med en snygg backhand.

– Det här var ingen vidare period. Vi får inte ner puckarna där vi ska och det känns lite slarvigt. Vi har lite att prata om i paus. Vi måste komma ihop mer som lag och var och en får gå till sig själv och inse att det är dags att studsa tillbaka, sa Robin Figren till C More.

Frölunda tog tillbaka ledningen efter drygt sex minuter in i sista perioden i powerplay. Casey Wellman höll sig framme och dunkar in pucken ribba in. Men Rögle skulle komma tillbaka för en tredje gång, Ludvig Rensfeldt dök upp bakom förlängd mållinje och rakade in kvitteringen. Med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden slarvade Felix Schütz med pucken och fri i slottet stod Patrik Carlsson som kunde stänka in den sista ledningspucken för gästerna.

– Vi gör bort matchen, vi har gjort många bra matcher men vi ger bort matchen i slutet. Det är tufft för killarna, de gör en bra match. Vi jobbar och sliter men gör små misstag som på deras sista mål när vi tappar pucken. Men det är bara jobba vidare, någon gång måste det vända, sa Anders Eldebrink till C More.

Kommande matcher

  • Rögle-Växjö, Tis 31 jan 19.00
  • Växjö-Frölunda, Tor 2 feb 19.00