• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Växjö vann och fick avhyvling av tränaren

31 januari 2017 22:30
#RBKVLH

Det var hårda ord från Växjötränaren efter matchen mot Rögle och de var riktade mot de egna spelarna. Då hade laget ändå vunnit med 4-3 efter ordinarie tid.


Rögle inledde matchen som om laget vore ett topplag, det var snabba och precisa passningar och en härlig, frejdig hockey. Växjö blev fullständigt taget på sängen och inte blev det bättre av att Rögle gjorde två mål i matchupptakten. Sebastian Collberg bjöd på ett praktmål efter samarbete med David Åslin och Bryan Lerg sköt sedan stenhårt 2-0 invid Joakim Erikssons vänstra stolpe. När perioden var slut lyste 3-1 på resultattavlan.

– Jag tycker vi har väldigt bra fart, vi vågar hålla i pucken, vrida och vända, sa Rögles Sebastian Collberg till C More.

Andra perioden var den förstas motsats, Växjö dominerade och pressade hårt men hade inte samma effektivitet som hemmalaget hade i första, men ett mål blev det. Pontus Netterberg lyckades få in en puck från nära håll.

"För många spelar för något annat än lagets bästa"

Samme Netterberg blev turgubbe och kvitterade halvvägs in i den tredje perioden, precis som vid målet innan assisterades han av Erik Josefsson och Josefsson blev den som fick sista ordet i matchen. Det var han som i den 59:e matchminuten gjorde 4-3 till Växjö från snäv vinkel efter en studs i kortsargen bakom Röglemålet. Det var med nöd och näppe, men Växjö lyckades komma ifrån Ängelholm med tre poäng i bagaget.

– Jag vet inte, jag tycker inte vi förtjänar det, jag tycker att Rögle jobbar hårdare. Vi har ett stelbent tråkigt powerplay och alldeles för många spelare som spelar för något annat än lagets bästa. Vi får adressera det här tydligt, sa en lättad men samtidigt besviken Sam Hallam till C More efter matchen.

Kommande motståndare:

  • Växjö-Frölunda, tors 2 feb 19:00
  • HV71-Rögle, tors 2 feb 19:00