• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Fredag Fre 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Torsdag Tor 6 September Sep
Söndag Sön 9 September Sep
Onsdag Ons 12 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Söndag Sön 16 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Fredag Fre 28 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Söndag Sön 30 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Fredag Fre 5 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Fredag Fre 19 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Mora går viktig holmgång mot Rögle

21 september 2017 13:00
#MIKRBK

SHL är tillbaka i Mora och direkt väntar ett förmodat nyckelmöte på dalaisen. Nykomlingen ställs mot Rögle - två lag som jagar säsongens första seger.


Senaste matchen

Mora var den gångna helgen äntligen tillbaka i SHL och nykomlingen stod för en imponerande insats i Scandinavium. Efter att ha varit tillbakatryckta under merparten av den första perioden stack lagkapten Emil Bejmo upp och gav laget ledningen tidigt i andra. Frölunda vände på ställningen i tredje, men en slutforcering från Mora räddade poäng sedan Jacob Lagacé kvitterat bara elva sekunder från slutet. I förlängningen blev det visserligen förlust, men Mora pressade Frölunda rejält på bortais.

En lika stark insats lyckades inte Rögle stå för i sin premiär. SHL-säsongen öppnade med ett uppumpat och prestigefullt Skånederby i Malmö Arena, där hemmalaget resultatmässigt sopade banan med gästerna från norr. Emil Kruse stod länge emot i Röglemålet och svarade för två storartade perioder. Trots det hade Malmö en tvåmålsledning inför tredje, där siffrorna rann iväg till solklara 5-0.

Läget i lagen

I lördagens premiär ställde Mora upp utan nyförvärvet Sebastian Hartmann. Däremot fanns det gott om andra nya ansikten i spelartruppen, däribland Daniel Grillfors och John Persson.

Skadelistan hos Rögle var milslång stora delar av fjolåret och vissa av avbräcken har hängt med över sommaren. Daniel Widing missade bland annat premiären på grund av sin knäskada. Dessutom åkte skåningarna på en sjukdom på målvakten Ville Kolppanen, som inte spelade mot Malmö.

Notera att

– En av de många Moraspelare som fick beröm efter mötet med Frölunda var Jacob Nilsson. Centern agerade säkert i sin SHL-debut.

– Edwin Hedberg var en av Rögles hetare spelare i Skånederbyt och hade där tre skott på mål.

– Båda lagen kvalspelade i våras och gick vinnande ur sina dueller. Mora via 4-2 mot Leksand, Rögle genom 4-0 över Karlskoga.

– Kvällens match blir den första SHL-bataljen att spelas i Mora sedan 2008.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKRBK.