• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Fredag Fre 15 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Mora går viktig holmgång mot Rögle

21 september 2017 13:00
#MIKRBK

SHL är tillbaka i Mora och direkt väntar ett förmodat nyckelmöte på dalaisen. Nykomlingen ställs mot Rögle - två lag som jagar säsongens första seger.


Senaste matchen

Mora var den gångna helgen äntligen tillbaka i SHL och nykomlingen stod för en imponerande insats i Scandinavium. Efter att ha varit tillbakatryckta under merparten av den första perioden stack lagkapten Emil Bejmo upp och gav laget ledningen tidigt i andra. Frölunda vände på ställningen i tredje, men en slutforcering från Mora räddade poäng sedan Jacob Lagacé kvitterat bara elva sekunder från slutet. I förlängningen blev det visserligen förlust, men Mora pressade Frölunda rejält på bortais.

En lika stark insats lyckades inte Rögle stå för i sin premiär. SHL-säsongen öppnade med ett uppumpat och prestigefullt Skånederby i Malmö Arena, där hemmalaget resultatmässigt sopade banan med gästerna från norr. Emil Kruse stod länge emot i Röglemålet och svarade för två storartade perioder. Trots det hade Malmö en tvåmålsledning inför tredje, där siffrorna rann iväg till solklara 5-0.

Läget i lagen

I lördagens premiär ställde Mora upp utan nyförvärvet Sebastian Hartmann. Däremot fanns det gott om andra nya ansikten i spelartruppen, däribland Daniel Grillfors och John Persson.

Skadelistan hos Rögle var milslång stora delar av fjolåret och vissa av avbräcken har hängt med över sommaren. Daniel Widing missade bland annat premiären på grund av sin knäskada. Dessutom åkte skåningarna på en sjukdom på målvakten Ville Kolppanen, som inte spelade mot Malmö.

Notera att

– En av de många Moraspelare som fick beröm efter mötet med Frölunda var Jacob Nilsson. Centern agerade säkert i sin SHL-debut.

– Edwin Hedberg var en av Rögles hetare spelare i Skånederbyt och hade där tre skott på mål.

– Båda lagen kvalspelade i våras och gick vinnande ur sina dueller. Mora via 4-2 mot Leksand, Rögle genom 4-0 över Karlskoga.

– Kvällens match blir den första SHL-bataljen att spelas i Mora sedan 2008.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKRBK.