• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Mora går viktig holmgång mot Rögle

21 september 2017 13:00
#MIKRBK

SHL är tillbaka i Mora och direkt väntar ett förmodat nyckelmöte på dalaisen. Nykomlingen ställs mot Rögle - två lag som jagar säsongens första seger.


Senaste matchen

Mora var den gångna helgen äntligen tillbaka i SHL och nykomlingen stod för en imponerande insats i Scandinavium. Efter att ha varit tillbakatryckta under merparten av den första perioden stack lagkapten Emil Bejmo upp och gav laget ledningen tidigt i andra. Frölunda vände på ställningen i tredje, men en slutforcering från Mora räddade poäng sedan Jacob Lagacé kvitterat bara elva sekunder från slutet. I förlängningen blev det visserligen förlust, men Mora pressade Frölunda rejält på bortais.

En lika stark insats lyckades inte Rögle stå för i sin premiär. SHL-säsongen öppnade med ett uppumpat och prestigefullt Skånederby i Malmö Arena, där hemmalaget resultatmässigt sopade banan med gästerna från norr. Emil Kruse stod länge emot i Röglemålet och svarade för två storartade perioder. Trots det hade Malmö en tvåmålsledning inför tredje, där siffrorna rann iväg till solklara 5-0.

Läget i lagen

I lördagens premiär ställde Mora upp utan nyförvärvet Sebastian Hartmann. Däremot fanns det gott om andra nya ansikten i spelartruppen, däribland Daniel Grillfors och John Persson.

Skadelistan hos Rögle var milslång stora delar av fjolåret och vissa av avbräcken har hängt med över sommaren. Daniel Widing missade bland annat premiären på grund av sin knäskada. Dessutom åkte skåningarna på en sjukdom på målvakten Ville Kolppanen, som inte spelade mot Malmö.

Notera att

– En av de många Moraspelare som fick beröm efter mötet med Frölunda var Jacob Nilsson. Centern agerade säkert i sin SHL-debut.

– Edwin Hedberg var en av Rögles hetare spelare i Skånederbyt och hade där tre skott på mål.

– Båda lagen kvalspelade i våras och gick vinnande ur sina dueller. Mora via 4-2 mot Leksand, Rögle genom 4-0 över Karlskoga.

– Kvällens match blir den första SHL-bataljen att spelas i Mora sedan 2008.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKRBK.