• Huvudsponsorer

Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Mora går viktig holmgång mot Rögle

21 september 2017 13:00
#MIKRBK

SHL är tillbaka i Mora och direkt väntar ett förmodat nyckelmöte på dalaisen. Nykomlingen ställs mot Rögle - två lag som jagar säsongens första seger.


Senaste matchen

Mora var den gångna helgen äntligen tillbaka i SHL och nykomlingen stod för en imponerande insats i Scandinavium. Efter att ha varit tillbakatryckta under merparten av den första perioden stack lagkapten Emil Bejmo upp och gav laget ledningen tidigt i andra. Frölunda vände på ställningen i tredje, men en slutforcering från Mora räddade poäng sedan Jacob Lagacé kvitterat bara elva sekunder från slutet. I förlängningen blev det visserligen förlust, men Mora pressade Frölunda rejält på bortais.

En lika stark insats lyckades inte Rögle stå för i sin premiär. SHL-säsongen öppnade med ett uppumpat och prestigefullt Skånederby i Malmö Arena, där hemmalaget resultatmässigt sopade banan med gästerna från norr. Emil Kruse stod länge emot i Röglemålet och svarade för två storartade perioder. Trots det hade Malmö en tvåmålsledning inför tredje, där siffrorna rann iväg till solklara 5-0.

Läget i lagen

I lördagens premiär ställde Mora upp utan nyförvärvet Sebastian Hartmann. Däremot fanns det gott om andra nya ansikten i spelartruppen, däribland Daniel Grillfors och John Persson.

Skadelistan hos Rögle var milslång stora delar av fjolåret och vissa av avbräcken har hängt med över sommaren. Daniel Widing missade bland annat premiären på grund av sin knäskada. Dessutom åkte skåningarna på en sjukdom på målvakten Ville Kolppanen, som inte spelade mot Malmö.

Notera att

– En av de många Moraspelare som fick beröm efter mötet med Frölunda var Jacob Nilsson. Centern agerade säkert i sin SHL-debut.

– Edwin Hedberg var en av Rögles hetare spelare i Skånederbyt och hade där tre skott på mål.

– Båda lagen kvalspelade i våras och gick vinnande ur sina dueller. Mora via 4-2 mot Leksand, Rögle genom 4-0 över Karlskoga.

– Kvällens match blir den första SHL-bataljen att spelas i Mora sedan 2008.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKRBK.