Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Målfest när Rögle vann derbyt på övertid

30 september 2017 17:38
Match

Säsongens första hemmaderby blev ett galet, likt förra höstens. Totalt 15 mål bjöds publiken på och Rögle bärgade säsongens första seger genom att vinna med 8-7 på övertid.


Inramningen till säsongens första derby i Lindab Arena var av högsta klass. Fullsatt och på kortsidan med ståplats hade supporterklubben Angel Island Army arrangerat ett läktararrangemang i grönt och vitt.
Trycket i hallen var bra - och det skulle bli ännu bättre. Hemmalaget fick en drömstart.

Redan efter en och en halv minut fick man power play och innan tre minuter var spelade gjorde Sebastian Collberg 1-0 för Rögle.
Minuten senare ringde igen bakom Oscar Alsenfelt i Malmö-målet. Målskytt den här gången: Edwin Hedberg mycket fint framspelad av Mathias From.
Taket höll på att lyfta i Lindab Arena och ännu bättre tryck blev det när Bryan Lerg satte 3-0, kyligt assisterad av Juhamatti Aaltonen. Då stod klockan på 7:23. Gästerna reducerade omgående men 3-1 stod sig perioden ut - Ted Brithén var nära att peta in ett fjärde hemmamål med sekunder kvar av första perioden.

I andra åt sig Malmö in i den mer och mer, Emil Kruse i Rögles mål svarade för flera fina räddningar. Malmö fick ingen utdelning och efter 14 minuter kunde istället Rögle slå till på en snabb spelvändning.
Precis som vid 2-0 så var det de vindsnabba yttrarna Edwin Hedberg och Mathias From som låg bakom målet, fast nu var det omvänt. Hedberg passningsläggare och From målskytt.
Glädjen blev kortvarig, gästerna reducerade 23 sekunder senare. Rögle ökade på till 5-2 genom Jack Connolly men åter reducerade Malmö 24 sekunder senare!

Derbyt gick mot en spännande tredje period. Gästerna reducerade i power play efter drygt sju minuters spel men den här gången var det Rögle som svarade omgående. Edwin Hedberg tog pucken, gick in i anfallszon och sköt hårt i Alsenfelts första kryss och ny tvåmålsledning för Rögle, bara 17 sekunder efter Malmös reducering.
Målfesten fortsatte, med sju minuter kvar reducerade Malmö igen men Edwin Hedberg svarade med sitt tredje mål i matchen och 7-5-ledning för hemmalaget bara 27 sekunder senare!

Dramat fortsatte, Malmö kom närmre igen med ett 7-6-mål med tre minuter kvar. Och man gjorde 7-7 med två minuter kvar.
Resultatet stod sig ordinarie matchtid och Rögles första poäng var bärgad.
Och det skulle bli två - backen Craig Schira sköt segermålet i power play i förlängningens inledning.
Nu laddar vi för ett nytt drama på torsdag när Djurgården kommer på besök.