• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Rögle vände och vann i Luleå

12 oktober 2017 21:35
Efter match

Rögle visade prov på bra moral och kampvilja i bortamötet mot Luleå. Underläge 1-3 inför tredje perioden vändes till en 4-3-seger efter straffar. Justin Pogge i målet och Daniel Widing, tvåmålsskytt, gick i bräschen för Rögles bortaseger.


Hemmalaget Luleå firade 40 år och hade bjudit in samtliga lagkaptener i klubbens historia till en ceremoni innan nedsläpp.
Lätt försenat var det Rögle som fick en drömstart. Redan efter 36 sekunder satte Bryan Lerg 1-0 för Rögle med ett tungt skott från blå i power play. Daniel Widing gjorde ett perfekt jobb framför Joel Lassinanti i hemmamålet.

Hemmalaget kvitterade innan två minuter var spelade genom Johan Harju som helt fri med Justin Pogge inte gjorde något misstag.
Rögle svarade för en spelmässigt klart godkänd period. Men straffades tungt i slutet av perioden. Först gjorde Petter Emanuelsson 2-1 i power play efter 18:28. Rögle fick sen chansen i power play men gick bort sig i anfallszon och hemmalaget kom tre mot en och satte 3-1 med 50 sekunder kvar av perioden.

Andra perioden slutade mållös trots att Rögle drog på sig åtta utvisningsminuter och hemmalaget tryckte på rejält mot Pogge i Rögles mål.
Rögle vaskade fram några bra chanser i perioden, inte minst när Juhamatti Aaltonen var på isen. Aaltonen åkte på en tung tackling i ryggen i slutskedet av perioden och åkte in i sargen och kom inte till spel i tredje perioden.
Bästa målchansen för Rögle i andra var just Aaltonen inblandad i när Rögle kom tre mot en men man passade en gång för mycket.

Det var ett 1-3-underläge för Rögle inför tredje där man precis som i första fick en drömstart. Bara 57 sekunder in satte hårt arbetande Daniel Widing viktiga 2-3-reduceringen med ett överraskande skott i bortre hörnet från högra hörnet.
Rögle fick energi och mitt i perioden kom 3-3 genom Ted Brithén som sköt på en hemmabacks skridsko och in i mål i power play.
Edwin Hedberg hade ett jätteläge att avgöra och hemmalaget skakade fram ett par bra lägen men Justin Pogge storspelade.
Matchen gick till förlängning, för andra matchen i rad för Rögles del.
Förlängningen slutade mållös och i straffläggningen var Justin Pogge omutbar och stoppade alla hemmastraffar (fyra stycken). Daniel Widing satte enda straffen och ordnade en skön bonuspoäng till Rögle.