Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Rögle vände och vann i Luleå

12 oktober 2017 21:35
Efter match

Rögle visade prov på bra moral och kampvilja i bortamötet mot Luleå. Underläge 1-3 inför tredje perioden vändes till en 4-3-seger efter straffar. Justin Pogge i målet och Daniel Widing, tvåmålsskytt, gick i bräschen för Rögles bortaseger.


Hemmalaget Luleå firade 40 år och hade bjudit in samtliga lagkaptener i klubbens historia till en ceremoni innan nedsläpp.
Lätt försenat var det Rögle som fick en drömstart. Redan efter 36 sekunder satte Bryan Lerg 1-0 för Rögle med ett tungt skott från blå i power play. Daniel Widing gjorde ett perfekt jobb framför Joel Lassinanti i hemmamålet.

Hemmalaget kvitterade innan två minuter var spelade genom Johan Harju som helt fri med Justin Pogge inte gjorde något misstag.
Rögle svarade för en spelmässigt klart godkänd period. Men straffades tungt i slutet av perioden. Först gjorde Petter Emanuelsson 2-1 i power play efter 18:28. Rögle fick sen chansen i power play men gick bort sig i anfallszon och hemmalaget kom tre mot en och satte 3-1 med 50 sekunder kvar av perioden.

Andra perioden slutade mållös trots att Rögle drog på sig åtta utvisningsminuter och hemmalaget tryckte på rejält mot Pogge i Rögles mål.
Rögle vaskade fram några bra chanser i perioden, inte minst när Juhamatti Aaltonen var på isen. Aaltonen åkte på en tung tackling i ryggen i slutskedet av perioden och åkte in i sargen och kom inte till spel i tredje perioden.
Bästa målchansen för Rögle i andra var just Aaltonen inblandad i när Rögle kom tre mot en men man passade en gång för mycket.

Det var ett 1-3-underläge för Rögle inför tredje där man precis som i första fick en drömstart. Bara 57 sekunder in satte hårt arbetande Daniel Widing viktiga 2-3-reduceringen med ett överraskande skott i bortre hörnet från högra hörnet.
Rögle fick energi och mitt i perioden kom 3-3 genom Ted Brithén som sköt på en hemmabacks skridsko och in i mål i power play.
Edwin Hedberg hade ett jätteläge att avgöra och hemmalaget skakade fram ett par bra lägen men Justin Pogge storspelade.
Matchen gick till förlängning, för andra matchen i rad för Rögles del.
Förlängningen slutade mållös och i straffläggningen var Justin Pogge omutbar och stoppade alla hemmastraffar (fyra stycken). Daniel Widing satte enda straffen och ordnade en skön bonuspoäng till Rögle.