• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Rögle i poängbehov - måste stoppa Örebroduon

16 november 2017 11:30
#ÖRERBK

Efter sju raka förluster och lika många matcher utan poäng är Rögle inne i en djup svacka. För Örebros del kom trendbrottet i tisdags, då Närkelagets finländare visade vägen i hemmaborgen.


Formkollen

Örebro stod för ett skönt trendbrott i tisdagens återstart efter uppehållet. Ett svängigt och mycket dramatiskt möte med Skellefteå slutade till sist 3-2 till närkingarna, sedan Örebro vänt med två mål under slutperiodens inledande halva. Trepoängaren satte punkt för en förlustrad på fyra matcher och lyfte laget tabellmässigt. Dessutom fortsätter Örebro med sitt imponerande hemmaspel - laget är väldigt svårforcerade och håller tätt bakåt i Behrn Arena.

Defensivt är Rögle inte lika slipade, något som återigen blev tydligt tidigare i veckan. Streckduellen med Mora blev inte den kamp som många trott, utan istället sprang nykomlingen ifrån till 1-6. Smällen på hemmais var Rögles sjunde raka nederlag och blev värsta tänkbara start för den nya tränartion på jobbet. Rögle har inte tagit en enda poäng sedan 19:e oktober och är fast förankrade på SHL:s fjortonde och sista plats.

– Vi får inte den energin vi som behöver i andra perioden när vi hade mycket powerplay. Där tappar vi energi och vi har för mycket enmansåkningar, kommenterade Roger Hansson till C More efter förlusten mot Mora.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Sakari Manninen och Jere Sallinen hade en magisk tisdagskvällen i Behrn Arena. Örebros finländska duo låg bakom allt i segern över Skellefteå, Sallinen med två mål och Manninen med ett mål och två assist. Tillsammans med Tom Wandell bildar spelarna en vass kedja.

Notera att

– Örebro gjort det första målet i samtliga sina sju spelade hemmamatcher den här säsongen.

– För Rögles del har det samtidigt blivit två bortavinster så här långt, på åtta försök.

– Ted Brithén assisterade fram till Sebastian Collbergs tröstmål i förlusten senast. Det var Brithéns första poäng sedan den 17:e oktober.

– Det har inte blivit mer än sju insläppta mål för Örebros del i boxplay den här säsongen. Laget står på 84,09 % - tredje bäst i kategorin.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK.