Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

HV71 vann första ronden

7 december 2017 21:00
Efter match

I en jämn och tight match kunde gästande HV71 vinna med 2-1 i Lindab Arena. Rögle kämpade tappert i den tredje perioden för att få till en kvittering, men det ville sig inte. De båda lagen möts igen i morgon uppe i Kinnarps Arena i Jönköping.


Efter den oerhört snöpliga förlusten hemma mot Skellefteå senast, tog Rögle under torsdagskvällen emot regerande svenska mästarna HV71 i Lindab Arena i den första matchen i back-to back mötet.
Många var nog nyfikna på att se om Rögle kunde upprepa den fina insatsen man gjorde mot Skellefteå.

Redan inledningsvis fick Rögle en bra möjlighet att ta ledningen. Gästerna drabbades nämligen av en tvåminuters utvisning innan en minut var spelad.
I det efterföljande powerplayspelet fick dock Rögle inte spelet att stämma och HV71 kunde bli fulltaliga utan baklängesmål. Efter sitt numerära överläge tog Rögle tag i taktpinnen och dominerade matchen mer och mer. Lite senare fick laget återigen chans att spela powerplay efter en ny HV71-utvisning.
Den här gången gick det bättre och man fick utdelning då Bryan Lerg sköt in 1-0 och sitt tionde mål för säsongen på ett skott från blålinjen.

Av någon anledning så tappade Rögle lite av sitt spel efter sitt ledningsmål och HV71 kom in i matchen. Laget skapade en hel del och Justin Pogge i Rögles mål blev varm i kläderna. I slutet av perioden kunde laget också göra 1-1 i numerärt överläge. Det var notoriske målskytten Martin Thörnberg som hittade Pogges första kryss och matchen var därmed kvitterad. En ställning som stod sig till periodpausen.
Bara en halv minut in i mittperioden kom Rögles Daniel Widing ensam med Fredrik Pettersson-Wentzel i gästernas mål. Avslutet gick dock klart över ribban. Inte långt efter var det HV71:s tur att få ett lika fint läge. Dock var Justin Pogge med på noterna och kunde parera.

Matchen fortsatte i ett högt tempo men aningen hafsigt och slarvigt spel. Båda lagen försökte utan att lyckas skapa något hett. De få chanser som uppstod var när lagen stod för individuella misstag.
Mitt i detta kom ändå ett mål och det var HV71 som tog ledningen med 1-2. David Ullström slängde iväg pucken från blålinjen och den letade sig in bakom Pogge som just innan hade varit bakom för att slå en puck i runden. Perioden slutade 0-1 och smålänningarna kunde gå till periodpaus med 1-2.

Redan från första nedsläpp i tredje perioden eldade publiken i Lindab Arena på Rögle så gott de kunde för att få tillstånd en vändning.
Hemmalaget skruvade upp tempot men hade svårt att skapa klara kvitteringschanser. Samtidigt stack HV71 upp då och då och testade Justin Pogge.
Halvvägs in perioden pressade istället HV71 på hårt i Rögles zon, vilket resulterade i en hemmautvisning.
Där försvarade sig Rögle emellertid på ett utmärkt vis och skapade faktiskt den klart bästa målchansen under de två minuterna. Daniel Sylwander och Taylor Matson kom två mot en med Sylwander som puckförare. Sylwander valde att avsluta själv men Pettersson-Wentzel kunde rädda med plockhandsken.
Lite senare fick Rögle chansen i powerplay och tryckte på hårt för kvittering. Pettersson-Wentzel hade fullt upp men HV71 lyckades hålla sin ledning.

Hemmalaget gjorde allt de kunde i slutminuterna för att utjämna och plockade ut Justin Pogge med ca 90 sekunder kvar att spela. Taylor Matson hade den bästa chansen men kvitteringen ville inte in och HV71 kunde vinna med 2-1.
Rögle får sikta på revansch i morgon då HV71 spelar hemma.