Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 19 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Rögle
RBK

Tung uddamålsförlust i Göteborg

21 december 2017 21:11
Efter match

Ett vilt kämpande Rögle hade inte marginalerna på sin sida i bortamötet mot Göteborg. Man förlorade med 2-3 sedan hemmalaget vänt i sista perioden.


Sista matchen innan julhelgen innebar en svår bortamatch i Göteborg. Faktum är att Rögle inte vunnit i Scandinavium sedan i mars 1995, alltså drygt 22 år sedan.
Rögle fick ändra om i laget efter några återbud. Målvakten Emil Kruse och Linus Sandin var sjuka och Juhamatti Aaltonen skadad. Det innebar att Ville Kolppanen, som var utlånad och vaktade målet för Södertälje i går fick följa med upp till Göteborg som back up till Justin Pogge.
I kedjorna gick Sebastian Collberg och Melvin Karlsson in på Aaltonens respektive Sandins plats.

Rögle ineldde matchen piggt men allt eftersom tog Frölunda över. Sent i perioden, i power play, tog man ledningen genom Joel Mustonen.
Rögle lyfte upp spelet lite bättre i andra. Finske backen Janne Jalasvaara satte in en hård tackling på hemmalagets Matt Donovan och sände en bra signal till det skånska lägret.
Efter tolv minuter kvitterade Rögle. Sebastian Collberg och Daniel Widing grävde fram pucken bakom Frölundas mål och satte upp den till en fristående Stpehen Perfetto vid ena stolpen. Perfetto satte pucken snyggt, hans första mål i Rögletröjan.

Många var beredda på ett ledningsmål för Frölunda när både Perfetto och Widing blev utvisade samtidigt och ett två minuter långt 5 mot 3-läge för hemmalaget. Men Rögles box tillsammans med målvakten Justin Pogge jobbade hårt och bra och höll rent.
I periodens slutskede kunde Samuel Jonsson gett Rögle ledningen men hans skott i bra läge gick över.

Rögle tog ledningen i tredje. Edwin Hedberg bröt vid mittlinjen och åkte sig fri och mycket kyligt lurade han ner Johan Gustafsson innan han satte upp pucken i nättaket.
Frölunda kvitterade mitt i perioden sedan Rögle slarvat bakom eget mål.
Hemmalaget tog sen ledningen med drygt sex minuter kvar efter en snabb omställning.

Med två minuter kvar tog Rögle ut målvakten och satsade allt framåt för att få till en kvittering. Men satsningen lyckades inte utan Rögle fick inkassera en ny tung uddamålsförlust, lagets fjärde i december på fem matcher.
Nu väntar lite julledighet innan det är match igen, hemvändarmatch i Lindab Arena på annandag jul kl 15:15 mot Linköping.