• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Cam: "Växjö är bra men inte oslagbart"

5 januari 2018 17:08
Inför match

En lång hemresa i buss mitt i natten användes till stora delar till att analysera förlustmatchen i Karlstad - på fredagen var fokus vänt mot lördagens hemmamatch mot seriesuveränen Växjö när spelare och ledare i Rögle samlades efter lunch.


– Den korta analysen är att vi var inte riktigt redo och beredda att lägga ner det arbete som krävs under 60 minuter. Det är första gången på länge som vi inte riktigt var där. Jag tycker det räcker så, säger Rögletränaren Cam Abbott.

Istället vill han rikta blicken framåt - mot nästa uppgift. En riktig utmaning - serieledande Växjö står på andra sidan i Lindab Arena på lördag eftermiddag.
– Det är en härlig utmaning för oss. Vi har spelat bra hemma de senaste gångerna, vunnit och haft en härlig publik med oss i ryggen. Jag hoppas vi får samma fina stöd i morgon, säger Cam.

Om motståndaren Växjö, som han jobbade hos som J20-coach fram till Rögle ringde i november, säger han:
– Det är ett bra lag, ingen tvekan om det. De är väldigt effektiva, de sätter chanserna när de får dem.
– Men de är inte oslagbara. Men det krävs att vi är på topp och levererar samma energifyllda laginsats i 60 minuter som vi gjort i de senaste matcherna, säger Cam.

Det är för tidigt att säga något om laget. Klart är att backen Samuel Jonsson, som varit sjuk tidigare i veckan, är frisk och redo att spela.
Även Ted Brithén närmar sig come back.
– Vi har en träning på morgonen. Efter det så tar vi ut truppen till matchen. Jag hoppas på en riktigt härlig hockeylördag i Lindab, avslutar Cam.
Biljetter till matchen köper du enklast via den här länken.