• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Idag 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Karlskrona stängde ner Rögle

2 mars 2018 21:10
#RBKKHK

Karlskrona plockade tre blytunga poäng i det första back-to-back-mötet med Rögle. En stark förstaperiod i kombination med en solid defensiv genom hela matchen bäddade för segern när nu hoppet om förnyat kontrakt lever i allra högsta grad.


Karlskrona skulle få en riktigt drömstart i måstematchen mot Rögle. Fem minuter in i perioden lyfte David Printz pucken från egen zon och gav gästerna ett två-mot-ett-läge, där Joel Kellman serverade Carl Persson till 1-0 för bortalaget. Blekingarna fortsatte därefter att föra spelet och kom ofta i snabba omställningar - och det var också efter just en sådan som ledningen skulle dubblas. Direkt från utvisningsbåset kunde Joel Kellman forcera in i offensiv zon när han återigen spelades fram av David Printz. Den gången valde han att avsluta själv i tre-mot-ett-läget och gjorde det väl då 2-0 satt bakom Röglekeepern.

Ängelholmarna hade svårt att skapa några kvalificerade målchanser men skulle få in en reducering i spel fem mot fyra. Craig Schira hittade fram till Ted Brithén i slottet, som med en elegant passning bakom ryggen serverade en helt ren Lucas Elvenes. Glädjen blev dock kortvarig för hemmalaget när Emil Lundberg med 14 sekunder kvar av perioden stryde in 3-1 bakom Ville Kolppanen.

"För lite trafik framför mål"

Rögle kom ut som ett helt nytt lag till den andra perioden. Ängelholmarna styrde spelet under i princip hela den samma - mycket tack vare fyra raka powerplaymöjligheter - men lyckades samtidigt inte skapa allt för vassa lägen mot Johannes Jönsson. Karlskrona agerade mer passivt och fick bara iväg två skott på mål i mittenakten, samtidigt som man stod emot väl mot ett vilt reduceringsjagande Rögle.

– Vi får tillbaka energin i den här perioden - mycket på grund av powerplay ska tilläggas. Men jag tycker att vi saknar trafiken framför mål i powerplay; Olle Liss skjuter en hel del men han (Johannes Jönsson) får ofta fri sikt. Jag är inte riktigt nöjd med hur vi har genomfört 40 minuter, summerade Daniel Widing i C More.

Den tredje perioden inleddes något mindre intensivt än de två tidigare. Karlskrona täppte till rejält i egen zon och fortsatte med att inte ge sitt motstånd några större målchanser - samtidigt som man agerade betydligt mindre passivt i sin offensiv. Just när matchen stod och vägde bröt sig Emil Larsson in i Rögles zon och kunde genom en backhand hitta luckan ur en snäv vinkel till 4-1. Hemmalagets slutforcering lös med sin frånvaro och Blekingelaget kunde plocka hem tre blytunga poäng i den första ronden i det viktiga back-to-back-mötet.