• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Cam: "Vi ska ta publiken till vår hjälp"

3 oktober 2018 15:35
Inför match

I morgon är det äntligen dags - första derbyt på hemmais. Förväntningarna är höga - inte minst efter de senaste säsongernas målfyrverkerier i Lindab Arena. Tränare Cam Abbott ser fram emot matchen mot Skåne-rivalen.


– Ja, det kommer att bli en höjdare. Finns inte mycket som slår en fullsatt Lindab Arena. Och vi ska utnyttja det, vi har en högljudd och engagerad publik. Den här arenan är en stor fördel för oss när vi spelar rätt, säger han efter onsdagens träning.
– Hittills har vi inte utnyttjat det. Vi behöver komma ut rejält och beslutsamt och tävla från första nedsläpp. Då kommer publiken att ge oss ännu mer stöd och vi får energi, fortsätter han.

Hittills har SHL-programmet varit skonsamt för Rögle. Fyra matcher på inledande 2,5 veckorna och en hel vecka utan match innan säsongens första derby.
– Vi har tränat på bra under tiden, skruvat på vissa saker och nött på detaljer. Det känns bra, killarna är fräscha och vi är sugna på match. Det är viktigt att vi tävlar från start, säger Cam.

Under den spellediga veckan har konkurrensen i truppen ökat betydligt. Nyförvärvet Matt Anderson, rutinerad amerikansk center, anlände i måndags och verkar få en plats mellan Leon Bristedt och Christian Thomas - så såg det ut på träningen i alla fall.
Även de båda backarna Daniel Bertov och Alen Bibic, som båda varit skadade, kör för fullt vilket innebär att det nu finns åtta backar och 15 forwards tillgängliga.
– Vi kommer inte att säga något om laget till matchen förrän det är dags. Men ja, vi har fått en intressant konkurrenssituation, säger Cam.

I senaste matchen, hemma mot Frölunda, kom Rögle allt mer ju längre matchen led. Samuel Jonssons kvitteringsmål till 1-1 i början av tredje fick en positiv effekt på spelare och matchbilden.
– Vi visste även tidigare hur vi ska spela för att vara framgångsrika. Men det stämmer, vi hade en del bra byten i tredje mot Frölunda. Och det har sett bra ut på träningarna därefter. Nu är det dags att sätta ihop 60 minuter, en hel match, det har vi inte gjort ännu, menar Cam.
För att vinna matcher behöver man göra mål - morgondagens motståndare har visat upp en stark defensiv i serieinledningen.
– Vi behöver ha tålamod. Men vi har många bra målskyttar i laget och jag tror det kommer att släppa för dem nu. Det är viktigt att vi är desperata och tar oss in framför mål.

Laget släpps på torsdag kväll men så här såg formationerna ut på träningen:
Målvakter: Justin Pogge/Ville Kolppanen.
Backar: Craig Schira-Kodie Curran, Samuel Jonsson-Jonas Ahnelöv, Ben Youds-Jesper Williamsson, Daniel Bertov-Alen Bibic.
Kedjor: Lucas Elvenes-Ted Brithén-Daniel Zaar, Christian Thomas-Matt Anderson-Leon Bristedt, Olle Liss-Simon Ryfors-Christopher Bengtsson, Nils Höglander-Linus Sandin-Taylor Matson, Ken Jäger-Erik Andersson-Ludvig Elvenes.
Nedsläpp är kl 19:00, entrén öppnar 17:30. Kom i tid - alla åskådare kommer att visiteras.