• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Fredag Fre 25 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Curran: "Lika bra att rida vidare på lördagsmatchen"

29 oktober 2018 12:57
Inför match

Tre matcher på fem dagar - det är något som Röglebacken Kodie Curran gillar. "Vi har ett litet momentum nu efter lördagsmatchen och det är lika bra att rida vidare på det", säger Kodie inför tisdagens bortamatch mot Mora.


Det var gott om energi och glädje när Röglespelarna samlades på måndagen. Segern över Linköping i lördags kväll, tredje raka hemmasegern, gjorde gott. Nu väntar en sista vecka med matcher innan säsongens första landslagsuppehåll. För första gången blir det nu en vecka med tre matcher: Mora borta på tisdag, Växjö hemma på torsdag och som avslutning Djurgården borta på lördag är veckans uppgifter.
– Det är inte till vår nackdel. Vi känner att vi är i bra form fysiskt och dessutom kommer vi från en riktigt bra insats i lördags. Jag tycker vi visar prov på vår fina moral när vi studsar tillbaka så starkt direkt efter torsdagens match mot Färjestad, säger Kodie Curran.

Den kanadensiske backens formkurva har sakta men säkert pekat stadigt uppåt och efter tolv spelade matcher är han i topp i laget vad gäller istid, plus/minus (+5) och i lagets poängligetopp också med sju poäng fördelat på ett mål och sex assist.
– Vi har pratat om det tidigare och ja, det har varit en omställning. SHL är en riktigt bra liga, det visste jag om. Och det har tagit lite tid att lära sig allt nytt, säger han efter måndagens träning.
Han fortsätter:
– Jag vet inte varför men jag har varje säsong sedan jag kom till Europa startat lite långsamt. Vet inte om det är för att jag har stor respekt eller något annat. Men det känns bättre och bättre. Sen går det bättre för laget också och det är viktigast.

Efter två framgångsrika säsonger i Danmark och Norge valde Kodie att flytta till Rögle och SHL den här säsongen. En flytt han absolut inte ångrar:
– Jag är tacksam varje dag att jag får spela i SHL. Det är en välorganiserad liga, arenorna är fina, det finns många bra spelare och kvaliteten på hockeyn är hög. Det är som ett mini-NHL.
– Jag tar inget för givet utan har jobbat hårt varje dag för att passa in och kunna bidra.

I lördags svarade Rögle för säsongens bästa insats och vann rättvist men alldeles för knappt över serieledande Linköping sett till målchanser och spelövertag.
– Vi har vunnit tre raka hemma nu och det känns som att vi hittat vår identitet här. Vi spelar med fart, vi spelar aggressivt och vi har mer puckinnehav. Nu ska vi bara ta den med oss på bortamatcherna också, med start i morgon.
Kodie är en av spelarna som tacklar mest - och han menar att det fysiska spelet är en av nycklarna till hur man ska bli framgångsrik.
– Jag tror det är viktigt att vi kommer ut hårt, sätter in några tacklingar eller blir tacklad de första fem minuterna. Då kommer du in i matchen och kommer i gång.
Tränare Cam Abbott gillar sin landsmans utveckling under säsongens första månader:
– Kodie har antagit utmaningen på rätt sätt, han har jobbat hårt varje dag på och av isen för att anpassa sig till SHL, både vad gäller tempo och taktik. Det är en bra liga och det är tufft att anpassa sig, det tar tid, säger Cam Abbott.

Vad gäller laget i morgon sä tas det ut först matchdagen. Men läget är samma som i lördags, samtliga spelare är tillgängliga för spel förutom Mattias Sjögren.
Cam Abbott ser fram emot matchen:
– Det blir en härlig utmaning för oss. Mora är ett effektivt lag som tagit poäng mot flera bra lag.