• Huvudsponsorer

Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Inför Mora: Nya enheter och Schira tillbaka

16 januari 2019 12:50
Inför match

Lagkapten Craig Schira är tillbaka och redo för comeback – samtidigt gör lagledningen om i alla fyra kedjor. Där har ni nyheterna inför torsdagens bortamatch mot Mora.


– Vi ändrar inte för att vi tycker vi varit dåliga, syftet är att vi vill få in lite fräschhet och testa lite nya konstellationer för att se om vi kan hitta bra kemi mellan andra spelare. När du förändrar så här så tvingar du samtidigt spelarna att kommunicera lite mer och rollfördelningen kan bli annorlunda, förklarar Rögletränaren Cam Abbott.
Bland annat innebär det att den så hyllade och framgångsrika kedjan med Ted Brithén, Daniel Zaar och Leon Bristedt splittras. På onsdagens träning spelade Lucas Elvenes på Bristedts plats i den kedjan medan Leon, som toppar den interna poängligan ihop med Brithén, gick i en fartfylld enhet ihop med Simon Ryfors och Nils Höglander.
– Brithén-kedjan har varit väldigt framgångsrik och bra under en längre tid. Vi vet att de fungerar bra ihop och vi kan alltid ändra tillbaka om vi tycker att vi behöver, säger Cam.

Med Craig Schira tillbaka från skada och Elvenes och Daniel Widing tillbaka från sjuksängen är det endast Ben Youds som är på frånvarolistan. Konkurrensen i laget är hård just nu.
Lagkapten Schira har tvingats till vila vid två tillfällen under en period nu och har bara sxpelat två matcher sedan 22 november. Mot Mora är tanken att Schira ska vara med igen.
– Det betyder mycket att ha en frisk Schira tillbaka i laguppställningen. Han är vår kapten och ledare, säger Cam.

Matchen mot Mora är den tredje den här säsongen, de två första har Rögle vunnit men det har varit jämna tillställningar som inte avgjorts förrän i tredje perioden.
– Det är ett hårt arbetande lag och det är viktigt att vi har rätt inställning till matchen, det kommer att krävas mycket av oss för att ta de tre poängen.
Efter fyra raka segrar spräcktes Rögles segersvit i lördags hemma mot HV71. Efter tre träningsdagar den här veckan är laget redo för match igen.
– Jag har sagt det förut efter både segrar och förluster, det är viktigt att hålla balansen och varken bli för hög eller låg efter matcherna. Det var en bra hockeymatch i lördags som avgjordes först i slutminuterna, det är viktigt att komma ihåg, säger Cam.

Så här såg formationerna ut på onsdagens träning:
Målvakter: Ville Kolppanen/Justin Pogge.
Backar: Kodie Curran-Daniel Bertov, Samuel Jonsson-Jonas Ahnelöv, Jesper Williamsson-Craig Schira, Alen Bibic-Jakob Bondesson.
Kedjor: Lucas Elvenes-Ted Brithén-Daniel Zaar, Matt Carey-Mattias Sjögren-Trevor Mingoia, Leon Bristedt-Simon Ryfors-Nils Höglander, Linus Sandin-Taylor Matson-Olle Liss, Daniel Widing-Erik Andersson-Christopher Bengtsson.
Ej tillgängliga: Ben Youds (skadad), Kevin Wennström (med J20).