• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Trubbigt Rögle föll hemma

19 januari 2019 17:37
Efter match

Trots dubbelt så många skott som gästande Linköping så blev det förlust för ett trubbigt Rögle på lördagen. Gästerna vann med 3-1 och gav Rögle tredje raka förlusten.


Det var ett revanschsuget Rögle som tog sig an Linköping hemma på lördagen efter den mindre lyckade insatsen i Mora i torsdags. Och det såg betydligt bättre ut inledningsvis.
Första perioden slutade mållös men spel- och chansmässigt var det ett visst övertag för Rögle. Craig Schira sköt i stolpen och Nils Höglander var på ett härligt spelhumör och borde varit målskytt under de första 20 minuterna.

Hemmaspelarna öppnade bra även i andra och hade 5-0 i skott tidigt men det var gästerna som gjorde första målet genom Anton Karlsson efter knappa sex minuter.
Gästerna drog på sig tre raka utvisningar och vid två tillfällen fick Rögle möjlighet till spel fem mot tre. Men Rögle har inget självförtroende i den spelformen för närvarande och fick inte till det.
Istället kunde Linköping öka på till 2-0 efter en individuell soloprestation av Broc Little.
Skotten efter två spelade var 24-13 i hemmafavör - men 0-2 i mål. Rögle behövde bli mer desperata och gå rakare på mål för att få hål på Jacob Johansson i gästernas mål.

Men trots två nya powerplay i tredje perioden så fick inte Rögle någon utdelning offensivt och med drygt tre minuter kvar gjorde Linköping 3-0 i tom bur sedan Cam Abbott tagit ut målvakten.
Med 48 sekunder kvar fick Rögle till sist hål på LHC när Samuel Jonsson reducerade till 1-3. <Men det var för sent.