• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Zaar: "Det är kul med ishockey nu"

13 februari 2019 12:53
Inför match

Det fanns en period i vinter när poängproduktionen gick i stå. Men Daniel Zaar fortsatte att jobba hårt, lyssnade på coacher och kedjekamrat - och plötsligt är Rögleanfallaren en av SHL:s allra hetaste spelare med tio poäng på de sex senaste matcherna.


– Ja, jag tror det gick tio matcher utan ett mål. Det var såklart jobbigt. Även om jag var med och skapade mycket så vill man bidra med mål och assist. Men det är skönt att det lossnat, säger den 24-årige anfallaren.
Islossningen kom i Karlstad i slutet av januari. Daniel hade då gjort ett mål på 13 matcher. Han lämnade matchen som en av de stora matchvinnarna med två mål och ett assist i 6-4-segern.
– Jag fick göra ett par enkla mål och sen lossnade det, säger han.
Daniel har på de sex senaste matcherna svarat för tio poäng (4+6) och i tisdagskvällens 5-2-seger hemma mot Örebro kom det ett mål och ett assist från hans klubba.
– Jag fick bra råd och tips från coacherna under tiden och så sa Ted (Brithén) till mig att fortsätta utmana och använda min speed, berättar han.

Daniel har på 38 matcher svarat för 26 poäng (9+17) och klättrat upp till topp 25 i SHL:s poängliga. Han är bara en poäng för att tangera sitt säsongsbästa i SHL.
– Jag har nog aldrig varit bättre som hockeyspelare än nu. Det är kul med ishockey just nu. Jag har utvecklat flera delar i mitt spel, jag tar mer initiativ, vågar utmana och är starkare på puck. Jämfört med för fem år sedan så är jag mer komplett eftersom jag är bättre i defensiven. Det började redan i USA, man tjatade rätt mycket på mig vad gäller den delen främst under mitt första år där över, säger han.
Han har under stora delar av säsongen varit en viktig enhet i Rögles ledande offensiva enhet med centern Ted Brithén och stjärnskottet Leon Bristedt.
– Vi har fått en bra kemi från start, alla vill spela en offensiv hockey, vi kan alla göra det mesta och har bra speed, säger han.

Omstarten hemma mot Örebro slutade med viktiga tre poäng på tisdagskvällen. Så värst mycket tid att njuta av den segern finns inte, i morgon väntar Linköping på bortais.
– Resultatmässigt var det skönt. Men spelmässigt så kan vi bättre. Tycker vi hade ett slarvigt passningsspel, inte minst i mittzonen. Vi behöver spela lite rakare och enklare mot Linköping. Det ska bli kul att möta dem igen, det är ett bra lag som vi jagar i tabellen, säger Daniel.

Vad gäller laget till i morgon så noterar vi att backarna Daniel Bertov och Samuel Jonsson vilade från isträningen. Juniorerna Love Bergvall och Samuel Johannesson var med och tränade i deras ställe.
– Bertov och Jonsson vilade idag men jag är hoppfull att båda kan vara med i morgon. Vi får se hur det ser ut vid matchvärmningen, säger Cam.
Hur går dina tankar gällande morgondagens match?
– Det kan låta tråkigt men det är en ny stor match där tre viktiga poäng är insatsen. Vi gjorde en bra match senast hemma mot dem men fick inget med oss då, säger Cam.