• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Timrå
TIK

Cam inför hemmamötet mot Timrå

27 februari 2019 15:07
Inför match

Tät dimma gjorde att Rögle kom hem sent efter matchen i Luleå på tisdagskvällen. Därför valde tränarna att ställa in onsdagens träning och besked om duon Leon Bristedts och Ted Brithéns status till morgondagens hemmamöte mot Timrå får vänta.


– Vi vet inget om deras status ännu. Vi har en träning på matchdagens förmiddag och därefter tar vi ut laget, säger tränare Cam Abbott.
Det blev en längre hemresa för laget efter övertidsförlusten mot Luleå än vad som var planerat. Tät dimma över flygplatysen i Ängelholm gjorde att Rögles plan omdirigerades till Malmö Airport och därefter bussfärd tillbaka till Lindab Arena.
Den sena hemkomsten gjorde att lagledningen valde att ställa in den gemensamma träningen.
– Det är viktigt att spelarna får sova ut ordentligt för återhämtningens skull. Sen kan de passa på att vara ute och röra på sig och njuta av solen. Vi hade is tillgänglig för de som ville och alla har gjort något. Vi behöver inte vara på is varje dag vid den här tiden på året, menar Cam.

Bortamötet i Luleå slutade med att man fick en poäng med sig hem. Ett helt okej resultat med tanke på att Luleå är seriens mest formstarka lag och väldigt disciplinerat.
– Rent allmänt så gör vi en bra bortamatch där vi håller oss till planen. Sen är det alltid surt att förlora på övertid. Men det är så här vi måste spela för att nå framgång vid den här tiden på året när insatserna i matcherna är så höga, säger Cam.
Om matchen i Luleå var en sorts utmaning så väntar en annan i morgon kväll när tabelljumbon Timrå kommer till Lindab Arena.
– Det är viktigt att vi behåller ödmjukheten. Timrå har redan besegrat oss två gånger den här säsongen. De har ett vasst powerplay. Så vi behöver vara riktigt skärpta, säger Cam.

Vad gäller laget så tas det ut efter morgondagens träning. Leon Bristedt och Ted Brithén var inte med i Luleå och är fortsatt frågetecken. I övrigt så noterar vi att nye backen Éric Gélinas, som svarade för en mycket lovande debut i går kväll, kommer att göra sin första hemmamatch i Lindab Arena i morgon kväll.
Erik Brunnström om biljettläget:
– Vi har gott om både sitt- och ståplatser kvar till Timråmatchen, säger han.
Biljett till matchen köper du enklast på nätet eller i Kundcenter som har öppet vardagar 10-14 och förlängt onsdagar till kl 18. Du kan även vända dig till någon av våra återförsäljare ICA Maxi Ängelholm, Berga, Hyllinge och Råå samt Direkten Bogrens i Höganäs.